De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Nederlandse Google Play verkoopt vanaf vandaag Nexus-toestellen – UPDATE

Redactie
18 maart 2014, 7:49
1 min leestijd
Nederlandse Google Play verkoopt vanaf vandaag Nexus-toestellen – UPDATE
Google Play Nexus

De Nederlandse Google Play verkoopt vanaf vandaag Nexus-toestellen. Daarmee verkoopt Google zijn Nexus-lijn, vooralsnog allen de Nexus 5 en Nexus 7, officieel in Nederland via zijn eigen kanaal. Nederland volgt na landen als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk als Google Play Nexus-verkoopland, waar het mogelijk is om direct via Google een Nexus-smartphone of -tablet aan te schaffen. Dit betekent waarschijnlijk een snelle release bij het volgende toestel. Het is daarbij nog niet duidelijk of er ook Google Play Edition-toestellen – ‘normale smartphones’ met de Nexus-software – aan Googles online winkel worden toegevoegd.

De Chromecast wordt hoogstwaarschijnlijk ook spoedig aan Google Play toegevoegd. Google Nederland wilde nog niets zeggen over een Nederlandse of Belgische release van de populaire hdmi-stick.

UPDATE: Google meldt dat de release van de Google Play Devices-sectie in Nederland één dag wordt uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

Over de Nexus 5, de laatste Google-smartphone

Nexus 5 camera-bug

De Nexus 5 is de laatste Google-telefoon, gemaakt door LG, die is voorzien van KitKat. Het toestel is uitgerust met een 4,95 inch-scherm (1080 —1920 pixels), Snapdragon 800-chip met een 2,26Ghz quadcore-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte.

Verder heeft het toestel een accu met een capaciteit van 2300 mAh en een 8-megapixel-camera met beeldstabilisatie. De Nexus 5 meet 131 x 86 x 9 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons van deze omvang. Ook vinden we op het toestel 4g-ondersteuning, een fijne led voor notificaties en ondersteuning voor draadloos opladen – handig voor degenen die het geklooi met draden zat zijn.

Lees ook onze Nexus 5 review

Nexus 5 kopen

De Nexus 5 is te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement.

Het laatste nieuws over de Nexus 5

Lees meer over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu