Google Play Pass officieel: abonnementsdienst voor apps en games

Michel van 't Klaphek
23 september 2019, 18:47
2 min leestijd
Google Play Pass officieel: abonnementsdienst voor apps en games

Na maanden van geruchten heeft Google zojuist Play Pass aangekondigd, een abonnementsdienst waarmee je honderden betaalde apps en games uit de Play Store kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Pass officieel

De dienst gaat 4,99 dollar per maand kosten, en rolt deze week uit in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk wanneer wij ermee aan de slag kunnen. Wel schrijft Google dat de abonnementsdienst “binnenkort” in meerdere landen verkrijgbaar is.

Google Play Pass is een abonnementsdienst. Door maandelijks te betalen krijg je toegang tot in totaal 350 apps, games en podcasts, zonder advertenties of in-app-aankopen. Denk hierbij aan games als Stardew Valley, selfiebewerker Facetune en de populaire weer-app AccuWeather. Het aanbod wordt iedere maand uitgebreid.

Volgens Google moet Play Pass het daarnaast makkelijker maken om nieuwe titels te vinden. Naast populaire apps raadt de dienst je daarom ook kleinere apps en games aan, die minder bekendheid genieten. Als voorbeelden geeft Google LIMBO, Mini Metro en Old Man’s Journey.

Google Play Pass krijgt zijn eigen tabblad in de Play Store. Het abonnement is in totaal met vier andere gezinsleden te delen. Bovendien kun je het aanbod filteren op gezinsvriendelijke content. Op die manier moet Google Play Pass voor het hele gezin leuk zijn. Om geïnteresseerden over de streep te trekken biedt het bedrijf een gratis proefperiode van 10 dagen aan.

Google Play pass officieel

Beschikbaar voor smartphone, tablet en Chromebook

Om Google Play Pass te kunnen gebruiken heb je een apparaat met Play Store nodig. Dit betekent dat de gamedienst werkt op smartphones, tablets en Chromebooks. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen met Google contact opnemen om hun app, game of podcast aan het aanbod toe te voegen.

De aankondiging van Google Play Pass was al lang geen geheim meer. De afgelopen maanden lekte regelmatig informatie naar buiten. Sinds vorige week is overigens ook Apple Arcade beschikbaar, Apples abonnementsdienst voor het onbeperkt spelen van games. Binnenkort brengt Google ook Stadia uit, een dienst om hoogwaardige games te kunnen spelen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu