Google bevestigt: Play Pass binnenkort beschikbaar

Wouter Nijsen
10 september 2019, 9:31
1 min leestijd
Google bevestigt: Play Pass binnenkort beschikbaar

Google laat weten dat het binnenkort met een abonnementsdienst voor games en apps in de Play Store komt. Google Play Pass, zoals de dienst gaat heten, is ‘binnenkort’ beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Pass officieel op komst

Eerder dit jaar liet Google weten dat het bezig was om Play Pass te testen, nu lijkt het bedrijf bijna klaar te zijn voor de release. Via het officiële Twitter-account van Google Play laat de zoekgigant weten dat Google Play Pass binnenkort verschijnt. Het is echter onduidelijk wanneer de abonnementsdienst voor apps en games precies beschikbaar is, maar dit lijkt niet lang meer te duren.

Google Play Pass lijkt een concurrent te moeten worden voor Apple Arcade, dat dit najaar verschijnt. De dienst geef je toegang tot geselecteerde Android-games en -apps, die normaal gesproken betaald zijn.

Op gelekte screenshots waren enige tijd terug bijvoorbeeld Stardew Valley en Limbo te zien, die normaal gesproken 8,99 euro en 5,30 euro in de Play Store kosten. Naar verluidt gaat Play Pass 4,99 dollar per maand kosten, al heeft Google de officiële prijs nog niet bekendgemaakt.

Meer over Play Pass

Vermoedelijk is straks in de Play Store een aparte sectie voor Play Pass aanwezig, waar gebruikers door het aanbod kunnen bladeren. Bij losse apps en games wordt ook met paarse letters aangegeven dat ze onderdeel zijn van de dienst. Alle in-app aankopen van de apps en games zijn ook inbegrepen.

De Play Pass lijkt zich voornamelijk te richten op gamers. De Android-winkel staat er om bekend dat gamers niet graag voor hun games betalen, waardoor ontwikkelaars geld proberen te verdienen door middel van advertenties of in-game aankopen.

Op zoek naar toffe Android-games om nu te spelen? Check onze nieuwste tips met de beste Android-games van augustus 2019.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu