De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Play Music krijgt eigen podcastportaal

Erwin Vogelaar
27 oktober 2015, 20:21
1 min leestijd
Google Play Music krijgt eigen podcastportaal

Google heeft een podcastportaal onthuld voor Google Play Music als concurrentie voor Apples iTunes. Amerikaanse podcastmakers kunnen vanaf vandaag hun shows uploaden voordat het portaal opengezet wordt voor het publiek.

Lees verder na de advertentie.

Google Play podcasts

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van podcasts: radioprogramma’s die automatisch worden gedownload en die je kunt luisteren wanneer het uitkomt. Podcastmakers ontwikkelen op hun beurt ook regelmatig nieuwe formats om luisteraars voor zich te winnen. Zo volgde podcastsensatie Serial begin dit jaar een seizoen lang één moordzaak. De podcast StartUp heeft daarnaast op een verrassend open manier het proces van het starten van een nieuw bedrijfje met het publiek gedeeld. Het probleem voor podcastmakers en luisteraars is echter een goed podcastplatform.

Op dit moment is iTunes nog heer en meester als het gaat om podcasts, maar het is niet het meest overzichtelijke platform. Tevens is een veelgehoorde kritiek dat Apple niet veel aandacht heeft voor podcastmakers. Zo geeft het bedrijf nog steeds geen statistieken vrij over hoe vaak shows worden gedownload.

Door podcasts aan Google Play Music toe te voegen, krijgt het luistermedium dezelfde functies als muziek op het platform. Zo zal Google Play podcasts aanbieden afgestemd op de stemming van de luisteraar. Het geeft podcastluisteraars een nieuwe manier om podcasts te vinden en makers een weg om gevonden te worden via een app die op elk Android-apparaat geïnstalleerd staat.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu