De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google gaat betalende Play Store-gebruikers belonen met bonussysteem’

Thomas Haenen
6 september 2018, 12:17
2 min leestijd
‘Google gaat betalende Play Store-gebruikers belonen met bonussysteem’

In de broncode van de Play Store zijn verwijzingen ontdekt naar ‘Play Points’. Het zoekbedrijf werkt mogelijk aan een beloningssysteem voor gebruikers die regelmatig apps kopen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Points ontdekt

De Google Play Points zijn nog niet beschikbaar, maar in de broncode van de Play Store-app zijn sinds versie 11.5 wel verschillende verwijzingen te vinden, zo ontdekte 9to5Google. Het gaat om verschillende teksten, logo’s en andere afbeeldingen die naar de feature verwijzen. Doorgaans betekent dat dat Google klaar is om de functie op korte termijn aan te kondigen.

De broncode belooft ‘beloningen voor elke aankoop die je maakt’. Gebruikers krijgen 1 punt voor elke 100 yen, wat neerkomt op ongeveer één punt voor elke tachtig cent. De tekst suggereert dat je niet alleen geld krijgt bij het kopen van apps of games, maar ook in-app aankopen, films, boeken en alles wat je in de Play Store ziet.

Met die punten kun je vervolgens ‘speciale in-app aankopen’ maken, al wordt niet aangegeven wat voor producten dat precies zijn. Je kunt ze ook inruilen voor Google Play Store-tegoed. Bovendien zijn er medailles van vijf niveaus te vinden: brons, zilver, goud, platinum en diamant. Hoe meer punten je hebt, hoe hoger je niveau. Mogelijk zijn bepaalde beloningen alleen beschikbaar voor hogere niveaus.

Waarom kopen Android-gebruikers geen apps?

De Play Store levert Google jaarlijks zo’n twintig miljard dollar aan omzet op. Dat klinkt veel, maar tegelijkertijd verdient Apple haast twee keer zoveel aan de App Store. En dat terwijl er wereldwijd veel meer Android-smartphones dan iPhones worden verkocht. Dat komt voornamelijk omdat Android-gebruikers veel minder gauw bereid zijn om te betalen voor apps.

Apple-gebruikers zijn gewend om meer uit te geven aan hun smartphones. Een nieuwe iPhone kost al gauw meer dan duizend euro, dus dan kan er ook wel een paar euro vanaf voor enkele apps. Dat terwijl een Android-gebruiker die een Nokia of Huawei van 100 euro koopt, minder snel meer geld uitgeeft. Google probeerde de afgelopen jaren het tij te keren met persoonlijke aanbevelingen in de Play Store. Zo kregen gebruikers apps te zien die beter aansloten op hun interesses. Nu lijkt het bedrijf dus ook andere opties te overwegen, zoals deze beloningen.

Wanneer de Google Play Points beschikbaar zijn, is nog onduidelijk. Mogelijk horen we daar binnenkort meer over. Op 9 oktober organiseert Google namelijk een evenement in New York waar de Pixel 3 en een nieuwe Pixelbook verschijnen. Mogelijk grijpt het bedrijf de gelegenheid aan om ook dit initiatief te presenteren.

Lees meer over Google

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu