De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google test verschillende app-prijzen per Android-gebruiker

Redactie
6 mei 2015, 12:29
1 min leestijd
Google test verschillende app-prijzen per Android-gebruiker

Google test de mogelijkheid voor ontwikkelaars om apps en games aan te bieden voor verschillende prijzen. Zo kan de ontwikkelaar de ene gebruiker meer laten betalen dan de ander.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans The Information, dat zich baseert op anonieme bronnen. Deze vorm heet A/B-testen, waarbij het mogelijk wordt op per gebruiker andere informatie in de app-winkel te tonen. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor andere Google Play-data, zoals screenshots, video’s, iconen en de mogelijkheid om verschillende app-beschrijvingen te laten zien. Vervolgens kan de ontwikkelaar kijken welke keuzes het meeste effect hebben.

Verschillende Google Play prijzen

Google Play immersive modus

Volgens The Information wordt de nieuwe vorm van A/B-testen in Google Play tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O gepresenteerd, die aan het einde van deze maand plaatsvindt. Daarnaast worden er andere aankondigingen omtrent apps verwacht. Zo zou het mogelijk moeten worden om apps te indexeren en via Google op te vragen, waarna je naar een specifieke locatie binnen de app gaat – bijvoorbeeld naar het recept dat je via Google zocht. Ook wil Google naar verluidt onderdelen van apps beschikbaar maken voor degenen die de app niet hebben geïnstalleerd, maar het blijft de vraag wat hiermee precies wordt bedoeld.

Laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu