Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit betekent het nieuwe Google Play Protect-logo op smartphoneverpakkingen

Erwin Vogelaar
28 augustus 2017, 19:06
2 min leestijd
Dit betekent het nieuwe Google Play Protect-logo op smartphoneverpakkingen

Google plaatst het Google Play Protect-logo vanaf nu op smartphoneverpakkingen, om onder andere aan te geven dat deze toestellen gecertificeerd zijn. Dit moet je weten over het logo.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Google Play Protect-logo op verpakkingen

Google gaat meer nadruk leggen op zijn eigen diensten voor Android-smartphones. Dit doet het bedrijf door op smartphoneverpakkingen in de winkel een Google Play Protect-logo te plaatsen. Vind je zo’n logo op een verpakking, dan betekent dit drie verschillende dingen.

1. Het toestel is getest

Een toestel met dit logo is allereerst uitgebreid getest door Google om te zien of het voldoet aan zijn veiligheidsvoorwaarden. Deze gecertificeerde toestellen mogen onder andere niet verkocht worden met malware erop en beveiligingsupdates moeten snel worden uitgerold.

play protect-logo

2. Het toestel draait Google Play Protect

Een maand geleden is Google begonnen met de uitrol van Play Protect. Dit is een pakket aan beveiligingsdiensten van Google dat standaard op toestellen met dit logo staat. Zo worden met Play Protect onder andere je apps gescand om kwaadaardige code te detecteren. Play Protect is eigenlijk een soort bundeling van al eerder bestaande diensten om je een veilig gevoel te geven op je smartphone.

3. Vooraf geïnstalleerde apps

Ook onderdeel van dit logo, is dat je weet dat apps van Google alvast vooraf geïnstalleerd staan. Apps zoals YouTube, Google Maps, Gmail, Chrome en uiteraard Google Zoeken zijn direct bruikbaar na opstarten van de smartphone. Ook staat de Play Store automatisch op deze toestellen, zodat je daar nieuwe apps vindt.

Omdat dit logo net nieuw is, verwachten we niet dat je het direct in de winkels terugziet. Google noemt wel onder andere Samsung, OnePlus, HTC, Huawei, LG en Nokia als merken die gecertificeerde toestellen hebben en dus mogelijk het logo op de verpakking zetten. Schrik dus niet als je het logo nog niet vindt. Kom je het wel tegen, dan weet je nu waar het voor staat.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu