Google start uitrol Google Play Services 4.1 die accuduur verbeteren – update

Google Play ServicesGoogle is gestart met de uitrol van Google Play Services 4.1, die een aantal fijne verbeteringen met zich meebrengt. Google Play-services wordt gebruikt om Google-apps en apps van Google Play bij te werken, zodat je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de meest recente privacy-instellingen. De update van Google Play Services zorgt er onder andere voor dat de batterijduur wordt verbeterd bij gebruikers die de locatie-instellingen hebben aanstaan. Locatie-instellingen zijn, naast het beeldscherm van je telefoon, een grote energieverbruiker.

Google Play Services 4.1 introduceert daarnaast ondersteuning voor turn-based multiplayer, waardoor ontwikkelaars asynchrone multiplayergames kunnen bouwen voor maximaal acht spelers. Bij elke ronde die voorbijgaat, wordt automatisch speldata geüpload naar Play Services en de medespelers. Verder is er een animatie toegevoegd die de transitie bij het inloggen bij de start van een game vergemakkelijkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Play Services 4.1 is vooral voor app-ontwikkelaars interessant. Zo is er nu ook een nieuwe Google Drive API voor Android die gebruikt kan worden om eenvoudig bestanden te lezen en schrijven in Drive, zodat ze altijd (offline) beschikbaar zijn op andere apparaten en het web.

Tevens is het nu gemakkelijker om updates met specifieke personen in de Google+-app te delen. Auto-aanvullen en suggesties voor contacten zijn verbeterd. Tot slot is Google Mobile Ads geüpdatet om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden meer omzet te behalen met advertenties gebaseerd op de locatie van gebruikers.

Update: het apk-bestand voor Google Play Services 4.1 is nu te downloaden en installeren via deze link.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.