De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Play Services 4.3 introduceert nieuwe handige vorm van apps updaten

Gijs Ettes
18 maart 2014, 9:12
1 min leestijd
Google Play Services 4.3 introduceert nieuwe handige vorm van apps updaten
Google Play Services 4.3

Nog meer Google-nieuws vandaag. De zoekgigant is namelijk gestart met de uitrol van Google Play Services 4.3, waarmee de fragmentatie van Android verder teruggebracht moet worden. Google Play Services wordt gebruikt om Google-apps en apps van Google Play bij te werken, zodat je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de meest recente privacy-instellingen. Google Play Services 4.3 introduceert de nieuwe Google Analytics, Tag Manager en Address API’s. Met Tag Manager is het mogelijk snel onderdelen van een app, zoals kleuren, aan te passen zonder dat er een formele update via de Play Store hoeft gepusht te worden. Analytics stelt ontwikkelaars in staat gedetailleerde informatie over hun gebruikers te verzamelen, zodat ze bijvoorbeeld kunnen zien hoeveel gratis gebruikers uiteindelijk betalen voor een app.

De Address API is bedoeld om online winkelen eenvoudiger te maken, aangezien ontwikkelaars nu de mogelijkheid hebben om de toegang tot opgeslagen adressen aan te vragen. Ideaal dus voor gebruik bij het invullen van de adresgegevens aan het einde van een online bestelling.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Services 4.3: in-game cadeau’s versturen

Google Play Services 4.3 brengt nog andere vernieuwingen met zich mee. Zo kunnen gebruikers nu in-game cadeaus of power-ups naar elkaar versturen, mits zij zich in elkaars kring bevinden. Ook de Drive API is bijgewerkt, waardoor het mogelijk is voor gebruikers om bestanden aan te vinken die ook lokaal (en dus offline) gesynchroniseerd moeten worden.

Tot slot zijn er tijdelijke mappen waar apps data kunnen opslaan die niet zichtbaar zijn voor de gebruiker en kunnen ontwikkelaars met behulp van de API voorwaarden instellen op basis van wanneer een bestand of map wordt gewijzigd. Dat moet uiteindelijk de accu van de gebruiker ontzien.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu