De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Play Services 6.1 brengt back-upfunctie via Google Drive’

Gijs Ettes
22 september 2014, 8:50
1 min leestijd
‘Google Play Services 6.1 brengt back-upfunctie via Google Drive’
Google Play Services 6.1

Android krijgt een uitgebreide back-upfunctie, waarbij bestanden, instellingen en apps worden opgeslagen in Google Drive. Dat blijkt althans uit een  analyse die AndroidPolice maakte van Google Play Services 6.1. Vanaf deze versie zou het mogelijk zijn om automatisch een reservekopie van je apparaat op de slaan in Drive. Daarnaast moet het overzetten van data naar een ander Android-apparaat gemakkelijker worden met behulp van bijvoorbeeld bluetooth.

Google Play Services 6.1 bevat ook een functie om Android-toestellen met nfc-tags te ontgrendelen (‘Nearby’). Als voorbeeld wordt een carkit genoemd die is voorzien van een chip, zodat je je smartphone niet hoeft te ontgrendelen als je hem hierin klikt. De functie zou er ook voor kunnen zorgen dat je geen wachtwoord hoeft in de voeren op je Chromebook als je smartphone nabij is. Tot slot zouden advertenties voortaan evenementen in de agenda en afbeeldingen in de galerij kunnen plaatsen, al is hier wel eerst toestemming van de gebruiker voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Google Play Services 6.1

Google Play Services wordt gebruikt om Google-apps en apps van Google Play bij te werken, zodat je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de meest recente privacy-instellingen. Daarmee is het te beschouwen als het hart van Android. Gebruikers van de testversie van Android L hebben de nieuwe services al. De consumentenversie van Android L verschijnt deze herfst.

Het laatste nieuws over Android L

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu