De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze 5 verbeteringen brengt Google Play Services 6.5 met zich mee – update

Gijs Ettes
19 november 2014, 9:55
2 min leestijd
Deze 5 verbeteringen brengt Google Play Services 6.5 met zich mee – update

Google Play Services 6.5 brengt een aantal interessante vernieuwingen voor ontwikkelaars met zich mee. We zetten er 5 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Services wordt gebruikt om Google-apps en apps van Google Play bij te werken, zodat je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de meest recente privacy-instellingen. Daarmee is het te beschouwen als het hart van Android. Binnenkort start Google met de uitrol van Google Play Services 6.5, die de onderstaande vier verbeteringen met zich meebrengt.

1. Google Maps

Allereerst hebben ontwikkelaars straks de mogelijkheid om gebruikers de optie te geven om binnen hun app een route te plannen met Google Maps. Als gebruiker hoef je dus niet meer de app te verlaten. Hoe dat er precies uitziet, zie je in de afbeelding hieronder. Verder is er een ‘lite mode’, waarbij kleinere kaarten kunnen worden weergegeven die een specifieke locatie tonen en waar verder geen interactie mee gedaan kan worden.

google play services 6.5

2. Google Drive

Vanaf Google Play Services 6.5 kunnen ontwikkelaars Drive dieper in hun apps integreren, zodat bestanden beter zijn te synchroniseren. Daarnaast zijn de opties toegevoegd om te bepalen wanneer apps worden geüpload (op basis van het type verbinding en de accustatus) en wanneer geplande uploads worden geannuleerd.

3. Google Fit

Google Fit downloaden

De Google Fit SDK maakt deel uit van Google Play Services, zodat ontwikkelaars simpel gebruik kunnen maken van de sensoren en de data die Fit bijhoudt over de gebruiker. Met de update van Google Play Services wordt het gemakkelijker om meerdere soorten activiteiten en pauzes bij te houden.

4. Google Wallet

Ontwikkelaars hebben sinds de update van Google Play Services de mogelijkheid om Google Wallet in hun app te integreren en een knop in te schakelen voor het ontvangen van donaties.

5. Smart Lock

Google Play Services voegt ook de enorm handige Smart Lock-functie toe. Deze houdt in dat je een gekoppeld bluetooth-apparaat (zoals een Android Wear-smartwatch of Pebble) kunt gebruiken om je smartphone of tablet te ontgrendelen. Een code of patroon invoeren is dan niet meer nodig.

(APK-bestand / Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu