Android herkent voortaan wanneer je loopt of rent

Redactie
8 mei 2014, 10:32
1 min leestijd
Android herkent voortaan wanneer je loopt of rent
Google Play Services update

Google Play Services is het hart van de meeste Android-apps. Veel apps maken gebruik van de diensten van Google Play Services, bijvoorbeeld om de locatie van een toestel op te halen tot de synchronisatie van berichten.

De nieuwe Google Play Services update zorgt ervoor dat Android voortaan herkent wanneer je loopt of rent, dat wordt samengevoegd in het verbeterde Activity Recognition. Android-apps kunnen vervolgens weer gebruikmaken van de data van Activity Recognition, dat handig is voor bijvoorbeeld sport-apps. Al eerder kon Android waarnemen of je stilzit of aan het fietsen was.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Services update

Naast Activity Recognition maakt de Google Play Services update ook de Google Maps Android API beschikbaar voor ontwikkelaars, waardoor zij voortaan Street View-beelden van de Google Maps Android kunnen implementeren. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om in een andere apps door de 360 graden-foto’s te navigeren.

Verder heeft Google met de update enkele verbeteringen met betrekking tot Google Play Games, mobiele advertenties en het betaalsysteem Googel Wallet doorgevoerd.

Lees ook

Download

De Google Play Services update wordt automatisch uitgerold en geïnstalleerd. Hier hoef je niets voor te doen. Normaliter staat de app al op je telefoon of tablet geïnstalleerd, maar kun je ‘m alleen in het algemene app-overzicht binnen de instellingen zien. De apk is hier te downloaden.

Download: Google Play Services (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu