‘Zo gaat Google de Play Store sneller maken’

Jarno Stinissen
17 mei 2016, 13:50
1 min leestijd
‘Zo gaat Google de Play Store sneller maken’

Google Play  staat niet bekend om zijn snelheid. Door een nieuwe Lite-modus  kan de app-winkel voortaan tot 20MB aan cache op je toestel opslaan, waardoor de app  sneller  moet werken.

Lees verder na de advertentie.

Google Play sneller

De modus werd door Android Police ontdekt na een teardown van het apk-bestand van Google Play. Als je geen gebruikmaakt van het 4G, kan het behoorlijk lang duren voordat Google Play volledig is ingeladen. Een  nieuwe modus maakt het mogelijk om vooraf tot 20MB aan data op je toestel te installeren. Dit moet zorgen voor beter gebruiksgemak en het sneller laden van pagina’s.

google play sneller

Google Play lijkt alleen data vooraf te downloaden wanneer het toestel met een wifi-netwerk is verbonden, waardoor er geen extra MB’s uit je databundel wordt verbruikt. Ook verbruik  je minder data wanneer je de app opent via een mobiele internetverbinding. Omdat 20MB niet bijzonder veel is, blijft de vraag wat voor data Google Play precies downloadt.  Android Police vermoedt dat voornamelijk de homepagina en enkele bekende applicaties verwerkt worden in de opslagdata. Een andere interessante gedachte is dat Google persoonlijke data analyseert en voor iedere gebruiker een aparte selectie aan applicatie-info installeert.

Het is voor het eerst dat reguliere gebruikers een open bètaversie van Google Play kunnen gebruiken. Wil je ook gebruikmaken van de nieuwe bètaversie, dan hebben we slecht nieuws: de mogelijkheid om deel te nemen is inmiddels verwijderd. Google heeft niet laten weten waarom.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu