De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google gaat abonnementsmodel van Play Store aanpassen’

Lars Paymans
9 juni 2016, 9:08
1 min leestijd
‘Google gaat abonnementsmodel van Play Store aanpassen’

Google gaat de inkomstenverdeling van Google Play Store abonnementen veranderen. Hierdoor krijgen app-ontwikkelaars een groter deel van de inkomsten. Bovendien wil Google deze ‘korting’ eerder geven dan dat Apple dat doet.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Play Store abonnementen worden aangepast’

Dit gerucht van Google, dat afkomstig is van Recode,  verschijnt een dag na de officiële onthulling van Apple die de App Store op de schop doet. Voortaan krijgt Apple geen 30 procent van de inkomsten bij een abonnement, maar slechts 15 procent als een klant een jaar of langer lid is. Goed nieuws voor ontwikkelaars die klanten 12 maanden of langer aan zich gebonden kunnen houden, want zij vangen hierdoor voortaan 85 procent van de inkomsten in plaats van 70 procent.

google play store abonnementen

Volgens de bronnen van Recode gaat Google exact hetzelfde doen, maar krijgt Google voortaan altijd nog maar 15 procent van de abonnementsinkomsten. In tegenstelling tot de App Store van Apple hoeven ontwikkelaars hier dus geen jaar op te wachten. De bronnen stellen dat Google al een lange tijd bezig is om dit model uit te testen, al heeft Apples aankondiging de zaak ongetwijfeld in een stroomversnelling gebracht. Al meer dan een jaar zijn videodiensten bezig met het uitproberen van dit nieuwe model. Wanneer Google deze veranderingen in de Play Store wil doorvoeren, is nog niet bekend.

Dat Google een soortgelijke weg inslaat als Apple is geen verrassing. De Play Store en App Store zijn twee grote concurrenten van elkaar, al heeft de app-winkel van Google nog steeds als grote voordeel dat klanten rechtstreeks aan de app-ontwikkelaar kunnen betalen. Bij Apple moeten al deze betalingen eerst nog door iTunes gehaald worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu