Play Store op Android TV heeft een nieuw design: 3 verbeteringen

Michel van 't Klaphek
19 oktober 2019, 13:57
2 min leestijd
Play Store op Android TV heeft een nieuw design: 3 verbeteringen

Google heeft de Play Store op Android TV in een fris jasje gestoken. Het Material-design ziet er een stuk moderner en overzichtelijker uit. De update rolt per direct uit.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store op Android TV vernieuwd

Het nieuwe design wordt toegevoegd in versie 16.9.42 van de Play Store. Het kan een paar dagen tot weken duren voordat je de update binnen hebt. Google heeft er namelijk een handje van om updates voor Android TV relatief traag uit te rollen. De vernieuwde Play Store werd als eerst opgemerkt door enkele Reddit-gebruikers en hieronder bespreken we de drie grootste verbeteringen.

1. Thuisscherm

Ten eerste is het thuisscherm vernieuwd. Linksboven zie je het logo van de Play Store met aan de rechterkant de tabbladen voor apps, games en jouw apps. Helemaal rechts vind je de zoekknop. Verder laat het thuisscherm een voorproefje van de op dat moment door jou geselecteerde app zien.

2. Video’s vooruitkijken

Zodra je op een interessante app tikt, begint er op de achtergrond een videopreview te draaien, zoals een trailer. Dit filmpje benut de totale grootte van je scherm. Op die manier krijg je alvast een impressie van het programma dat je wil downloaden. Verder is de app-pagina zelf ook verbeterd. Onder meer de indeling is aangepast.

3. Instellingenmenu

Het instellingenmenu is voortaan ingedeeld in menulagen, in plaats van een reeks iconen. Op die manier moet het simpeler zijn om te navigeren. Verder zijn de app-iconen op het thuisscherm en in de menu’s meer in verhouding en bevatten ze minder informatie.

Over Android TV

Jarenlang stond Android TV op een laag pitje bij Google. De afgelopen tijd lijkt hier verandering in te komen. Zo zou het platform in 2020 ondersteuning krijgen voor Google Stadia, de gamedienst die op 19 november van start gaat. Ook moeten er meer apps voor Android TV bijkomen.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu