De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Waarom het goed is dat de app-grootte in Google Play is verdubbeld

Redactie
29 september 2015, 10:12
1 min leestijd
Waarom het goed is dat de app-grootte in Google Play is verdubbeld

Google heeft de toegestane maximale grootte van apk-bestanden in de Play Store verdubbeld tot 100MB. Eerder was de maximale bestandsgrootte van een app 50MB. Waarom deze verandering?

Lees verder na de advertentie.

Gisteren maakte Google bekend de maximale grootte van de Android-installatiebestanden te verdubbelen. Ontwikkelaars mogen nu apps publiceren waarvan het installatiebestand maximaal 100MB is. Dat is voor zowel gebruikers als app-ontwikkelaars prettig.

Play Store app-grootte verdubbeld

Door grotere installatiebestanden mogelijk te maken, geeft  Google Play  de mogelijkheid aan ontwikkelaars om rijkere apps te ontwikkelen en aan te bieden. Voorheen moest er bij te grote  apps een extern datapakket gedownload worden, wat natuurlijk extra dataverbruik en opslagruimte kost. Dat zal nu in veel minder gevallen nodig zijn, terwijl de kwaliteit van de apps wel omhoog gaat.

Play Store app-grootte

Mocht de 100MB toch nog te weinig zijn, bijvoorbeeld bij erg grafische games, dan zal er nog steeds gebruikgemaakt worden van externe datapakketten die na de installatie gedownload moeten worden. Wel wijst Google ontwikkelaars erop dat hoe kleiner het bestand, des te  fijner dit is voor de gebruiker van de app. Een groot bestand neemt immers meer opslagruimte op je telefoon in en kost wanneer het wordt gedownload op het mobiele netwerk meer data.

De nieuwe limiet van 100MB geldt overigens alleen voor apps die ontwikkeld worden voor Android 4.0 en hoger (api-niveau 14). Is de app ook beschikbaar voor oudere  Android-versies dan blijft de oude limiet van 50MB gelden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu