‘Google Play Store krijgt audioboeken, eigen notificaties’

Thomas Haenen
3 november 2017, 12:46
2 min leestijd
‘Google Play Store krijgt audioboeken, eigen notificaties’

In de Google Play Store kun je binnenkort mogelijk ook terecht voor audioboeken. In de broncode zijn daarnaast verwijzingen ontdekt naar enkele nieuwe features.

Lees verder na de advertentie.

Binnenkort Google Play Store audioboeken?

Google gaat naast apps, games en films straks ook audioboeken in de Play Store aanbieden. Android Police ontdekte in de broncode van de app verwijzingen naar het nieuwe aanbod. Het gebeurt wel vaker dat nieuwe functies in de broncode verschijnen voor Google deze officieel aankondigt. Vermoedelijk zijn audioboeken nog voor het einde van het jaar beschikbaar.

Of audioboeken straks ook in Nederland beschikbaar zijn, is nog maar de vraag. Google biedt hier wel gewone boeken, films en muziek aan, maar geen tv-series of podcasts. Beide zijn enkel in de Verenigde Staten beschikbaar.

Notificaties, systeem-app-updates en meer

Tevens krijgt de Play Store straks zijn eigen notificaties. In het zijmenu staan dan berichten over nieuwe apps die je mogelijk interessant vindt, of belangrijke updates voor je favoriete games. Zo kan een ontwikkelaar als Niantic je waarschuwen als er een nieuw evenement in Pokémon GO zit. Het is vergelijkbaar met de notificaties in bijvoorbeeld de Netflix-app. Wanneer deze functie uitrolt is ook nog onbekend.

audioboeken

Daarnaast maakt Google een paar kleinere aanpassingen. Zo kun je straks je systeem-apps automatisch updaten. Vanuit de Play Store worden namelijk niet alleen apps als WhatsApp en Netflix bijgewerkt, maar ook systeemfuncties zoals de Telefoon-app en de Tekst-naar-spraak-functie. Waar je bij je eigen apps misschien graag bijhoudt welke nieuwe functies er zijn, is de changelog van systeem-apps vaak een stuk minder spannend. Door alleen deze apps automatisch te updaten, heb je daar geen omkijken naar.

Ook wordt de wifi-waarschuwing aangepast. Installeer je nu een grote app terwijl je met mobiel internet verbonden bent, dan wordt je nu nog gevraagd of je de download pas wil starten als je weer wifi hebt. Die functie wordt geschrapt. De Play Store gaat niet meer wachten en automatisch downloaden zodra er een verbinding is.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu