Audioboeken zeer binnenkort beschikbaar in Play Store

Thomas Haenen
22 januari 2018, 14:33
1 min leestijd
Audioboeken zeer binnenkort beschikbaar in Play Store

De Google Play Store wordt mogelijk zeer binnenkort uitgebreid met audioboeken. Reclame voor de nieuwe productcategorie is voortijdig online opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store audioboeken in aantocht

Gebruikers die dit weekend de boekencategorie openen in de Play Store, kregen kortstondig reclame te zien voor audioboeken. Bovenaan stond een grote banner die aankondigde dat audioboeken ‘nu’ beschikbaar zijn, en dat gebruikers hun eerste titel met 50 procent korting konden kopen. Het lijkt erop dat de banner iets te vroeg online verscheen, want gebruikers die op de reclame klikten kregen een 404-error voorgeschoteld.

Geruchten over audioboeken in de Play Store zoemen al enkele maanden rond. Zo werden er vorig jaar verwijzingen ontdekt in de Play Store naar de nieuwe categorie. Google volgt hiermee in de voetsporen van zowel Microsoft als Apple, die beide al langer luisterboeken aanbieden in hun online winkels. Een definitieve aankondiging vanuit Google volgt vermoedelijk al binnen enkele dagen.

Google Play Store audioboeken

Audioboeken in Nederland

Het is nog onbekend of de audioboeken straks ook in Nederland beschikbaar zijn. De banner was alleen in de Verenigde Staten te vinden, maar dat heeft vermoedelijk meer te maken dat deze voortijdig online verscheen. In Nederland kun je naast games en apps ook films, muziek en gewone boeken in de Play Store vinden. In enkele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, worden daarnaast tv-series aangeboden.

In Nederland zijn er verschillende andere apps om audioboeken mee te luisteren. Zo kun je via Audible, een bedrijf van Amazon, een groot aantal Engelstalige audioboeken kopen en streamen. Daarnaast bieden zowel LuisterBieb als Storytel voor een vast maandelijks bedrag een onbeperkt aantal Nederlandstalige luisterboeken.

Lees ook: Een lofzang voor audioboeken op Android

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu