Google Play Store krijgt handig overzicht met bèta-apps

Lars Paymans
17 juni 2016, 10:45
1 min leestijd
Google Play Store krijgt handig overzicht met bèta-apps

Google kondigde tijdens Google I/O 2016 al aan dat er het een en ander zou gaan veranderen voor ontwikkelaars en gebruikers van Play Store bèta `s. Een gloednieuwe beta-tab in de Play Store is hier het eerste voorbeeld van.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store Bèta tabblad nu beschikbaar

In de Google Play Store verschijnt naast de tabbladen met geïnstalleerde en alle apps een derde, beta-optie. Hier kun je alle apps op je toestel vinden waarvan je momenteel een bètaversie draait, of waar je je voor hebt ingeschreven. Geen overbodige luxe, omdat een dergelijk overzicht tot nu toe altijd ontbrak, wat het voor betagebruikers die tientallen apps testen een hele uitdaging maakte om het overzicht te bewaren.

Play Store Beta
Screenshot: Phandroid

Je komt de nieuwe beta-tab tegen mij het `mijn apps en games` onderdeel. Houd er wel rekening mee dat Google de functie geleidelijk uitrolt, en het dus nog even kan duren voordat deze ook bij jou verschijnt. Zolang je versie 6.7.12 van de Play Store draait, weet je in ieder geval zeker dat het tabblad ook spoedig voor jou verschijnt. De mogelijkheid om de functie handmatig te activeren is er niet, je zult simpelweg moeten wachten tot je aan de beurt bent.

Deze nieuwe functie van de Google Play Store is uiteraard alleen relevant voor de mensen die beta`s draaien. Tegenwoordig is het echter makkelijker dan ooit om jezelf als gebruiker in te schrijven om als eerste aan de slag te gaan met de nieuwste versies van populaire apps als Google Maps, WhatsApp en meer.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu