De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Volgende versie Google Play legt focus op bètaversies

Erwin Vogelaar
15 mei 2016, 10:28
2 min leestijd
Volgende versie Google Play legt focus op bètaversies

Google rolt langzaam een nieuwe versie van Google Play uit. Deze update maakt het gebruik van bètaversies van apps een stuk makkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store bètaversies

Verschillende apps in Google Play bieden een bètaprogramma aan. Dit betekent dat gebruikers nieuwe updates van bepaalde apps eerder krijgen dan de rest, maar deze versies zijn wel minder stabiel. Op deze manier help je app-makers met het testen van nieuwe functies, terwijl je zelf het nieuwste van het nieuwste op je smartphone hebt staan.

Deelnemen aan een bèta van bijvoorbeeld WhatsApp of Evernote wordt ons al erg makkelijk gemaakt. In een browser ga je naar de webpagina van het bètaprogramma en schrijf je jezelf in. Vervolgens komen de updates voor de bètaversie van de app binnen via Google Play als normale app-updates. Toch moet dit nog makkelijker kunnen, dacht Google.

Voor het inschrijven voor een bèta heb je straks geen webbrowser meer nodig, want alles werkt via Google Play. Bij apps die een bètaprogramma aanbieden, staat binnenkort helemaal onderaan de app-pagina, onder de ‘vergelijkbare apps’ en ‘gebruikers installeerden ook’, de optie om je in te schrijven als bètatester. Uiteraard krijg je wel eerst een waarschuwing over de mogelijke instabiliteit van de apps, omdat ze nog in ontwikkeling zijn. Na het drukken op de inschrijfknop kan het nog enkele minuten duren tot je daadwerkelijk in het bètaprogramma bent ingeschreven, maar dan komt de update vanzelf binnen.

Ben je eenmaal ingeschreven, dan staat dat duidelijk bovenin de app-pagina. Heb je genoeg van het bètaprogramma, dan kun je jezelf ook weer uitschrijven. Om de makers van de apps te helpen, is het straks ook mogelijk om feedback achter te laten over de bèta zonder daar een publieke recensie voor te gebruiken. De update voor Google Play wordt langzaam uitgerold. De nieuwe versie is ook op APK Mirror te downloaden, maar nog niet alles werkt stabiel. Het beste is dus om te wachten tot de functie ook hier uitgerold wordt.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu