Zo ziet het nieuwe Google Play Store-design met kaarten er uit

Thomas Haenen
1 december 2016, 10:24
2 min leestijd
Zo ziet het nieuwe Google Play Store-design met kaarten er uit

Google is aan het experimenteren geslagen met het design van de Play Store. Verschillende gebruikers geven aan dat ze een aangepaste interface met losstaande kaarten te zien krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Play Store kaarten

Vooralsnog lijkt het niet meer dan een experiment te zijn, want slechts een zeer klein aantal gebruikers zegt de nieuwe interface te zien. Google voert wel vaker dergelijke experimenten uit, maar dit keer zijn de aanpassingen wat radicaler dan gewoonlijk.

Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd te zijn. Het startscherm van de Play Store is ongewijzigd en ook de pagina’s voor apps zelf lijken hetzelfde. Aan de navigatie is echter des te meer veranderd. Individuele apps worden nu op kaarten getoond. Je kunt swipen en uitzoomen om tussen verschillende apps te switchen.

Bovenstaande video geeft een goede indruk van hoe de Play Store kaarten er precies uit zien. De interface lijkt vooral handig te zijn als je tussen een groot aantal vergelijkbare apps zoekt. In plaats van steeds teruggaan naar de zoekresultaten kun je nu direct van de ene naar de andere app springen. Dat maakt het vergelijken van applicaties een stuk makkelijker.

Google heeft in de voorbije weken al verschillende aanpassingen doorgevoerd aan de Play Store. Zo is het overzicht van zoekresultaten onlangs. Sommige gebruikers kunnen bij het overzicht van populaire apps bovendien apps wegfilteren die ze al op hun toestel hebben staan.

Opinie: De Play Store design-updates zijn niet genoeg

Of en wanneer de nieuwe interface wordt uitgerold naar een breder publiek is nog onbekend. Google voert vaker experimenten uit die later toch niet de eindstreep halen. Daarom kan het zo zijn dat ook dit experiment later sneuvelt.

Google Play handmatig installeren

Heb je de app per ongeluk van je toestel verwijderd of werkt hij niet meer? Download de Google Play Store en lees hoe je de app handmatig installeert.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu