De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Updaten: dit is het nieuwe design van de Google Play Store

Thomas Haenen
22 augustus 2019, 8:01
2 min leestijd
Updaten: dit is het nieuwe design van de Google Play Store

De Play Store krijgt een Material Design make-over. Google is begonnen met de uitrol van een nieuw, opgeruimder ontwerp dat binnenkort voor iedereen beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store-update design nu beschikbaar

Het nieuwe ontwerp van de Google Play Store dook de afgelopen maanden al op bij kleine groepjes gebruikers, maar lijkt sinds dit weekend breder beschikbaar te worden. Android-gebruikers worden op de achtergrond voorzien van het aangepaste design.

Het is niet mogelijk om de update zelf te installeren; deze wordt door Google geleidelijk en automatisch uitgerold. Heb je het ontwerp nog niet, dan is het een kwestie van wachten. Waarschijnlijk wordt de uitrol binnen enkele dagen tot weken voltooid.

De Play Store past met deze update weer bij de ‘Material Design’-huisstijl van Google. Het ontwerp oogt een stuk minimalistischer. Vrijwel alle menukleuren zijn ingeruild en vervangen door witte balken en knoppen. Ook zijn veel strepen en afbakeningen geschrapt, waardoor de icoontjes van apps er meer uitspringen. Zo oogt de voorpagina van de Play Store een stuk visueler dan voorheen.

Dit is er aangepast

Navigatie gebeurt met twee balken, boven- en onderaan in beeld. Onderaan kun je schakelen tussen games, apps, films en boeken. Bovenin kies je tussen gepersonaliseerde aanbevelingen, de populairste apps en individuele categorieën. Ook kun je vanuit hier nu bijvoorbeeld naar ‘Vroege toegang’-apps of aanbevelingen van het team van Google.

Aan de functionaliteit van de Play Store is vrijwel niets veranderd. Je kunt nog steeds apps updaten door op de menuknop linksboven te drukken en ‘Mijn apps en games’ te selecteren. Wel is ook deze pagina van een nieuw ontwerp voorzien, net als de individuele pagina’s voor apps. Screenshots en vidoe’s hebben een prominentere plek, en bij reviews worden nu ook subscores voor specifieke elementen van een app getoond, zoals ‘graphics’ en ‘gebruiksvriendelijkheid’.

In het afgelopen jaar zijn vrijwel alle Google-diensten voorzien van een vernieuwd Material Design-ontwerp. Onder andere Google Foto’sGoogle AgendaGmail en Google Play Boeken zijn recentelijk bijgewerkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu