Google geeft ontwikkelaars optie voor gedeeltelijke terugbetaling Android-apps

Thomas Haenen
14 juni 2018, 8:53
2 min leestijd
Google geeft ontwikkelaars optie voor gedeeltelijke terugbetaling Android-apps

Wel eens ontevreden geweest met een in-app aankoop, of gefrustreerd met de betaalde features van een Android-app? Binnenkort kun je mogelijk een gedeeltelijke terugbetaling aanvragen bij de ontwikkelaar via de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store geld terug vragen kan straks

Het is al langer mogelijk om geld terug te vragen in de Play Store. Heb je net voor een app of game betaald en blijkt deze toch niet te werken op je smartphone, dan kun je binnen 48 uur je aankoop ongedaan maken. Bij in-app aankopen, zoals items voor een game of een premium upgrade voor een app, was die optie er echter tot voor kort niet. Daar is verandering in gekomen, zo ontdekte XDA Developers.

Google Play Store geld terug

In de Google Play Console, een pagina waar ontwikkelaars hun app in de Play Store kunnen beheren, is nu ook een optie voor gedeeltelijke terugbetaling te vinden. Bij het overzicht van alle bestellingen van gebruikers staat ook een knop om een bedrag terug te storten. Ontwikkelaars kunnen aangeven hoeveel procent van de aankoop ze terugstorten, of dat ze het volledige bedrag retour geven.

Niet bij elke klacht

Let wel: dit zijn terugbetalingen die door de ontwikkelaar zelf handmatig worden gegeven. Het is een oplossing voor ontwikkelaars die mails ontvangen met klachten over hun app en gebruikers tegemoet willen komen. Is een gebruiker ontevreden met een app en kan de ontwikkelaar het probleem niet oplossen, dan kan die ervoor kiezen om (gedeeltelijk) geld terug te geven. Ontwikkelaars zijn echter niks verplicht: heb je met een halsstarrig type te maken, dan krijg je misschien niets terug.

Bovendien zitten er nog wat andere beperkingen op het nieuwe systeem. Ontwikkelaars kunnen niet geld terug geven voor de aankoop van een app, maar alleen voor in-app aankopen. Ben je ontevreden met een app, dan zul je dus nog steeds zelf binnen 48 uur je aankoop ongedaan moeten maken.

Ook kunnen ontwikkelaars alleen geld terugstorten voor aankopen na maart 2018, en werkt de optie niet voor alle betaalmethodes. In Nederland kun je in de Play Store onder andere betalen met iDeal, creditcard en via je telefoonrekening. Het is onbekend welke opties zijn uitgesloten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu