Play Store krijgt nieuw Material-design: zo installeer je de update nu al

Wouter Nijsen
31 mei 2019, 10:52
2 min leestijd
Play Store krijgt nieuw Material-design: zo installeer je de update nu al

De Play Store heeft een nieuw uiterlijk gekregen op basis van het Material Theme-design van Google. Via een omweg kun je de update al installeren en in deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Play Store Material Theme-update

Het nieuwe design voor de Play Store werd een tijdje geleden ontdekt en rolt nu uit naar alle gebruikers. Het nieuwe uiterlijk volgt de Material Theme-designtaal van Google, die al bij verschillende andere apps werd doorgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn Google Play Boeken en Google Drive.

De digitale app-winkel is een stuk witter geworden, waarbij de kleuren subtieler zijn weggewerkt. De groene kleur van de app-sectie en het rood van Play Films zijn nu kleine accenten aan de boven- en onderkant. De rest van de app-winkel is voornamelijk wit, wat rustiger en overzichtelijker oogt.

Met de nieuwe navigatiebalk onderin kun je schakelen tussen games, apps, films en boeken. Met de menubalk bovenin kun je naar de tabbladen ‘Voor jou’, ‘Top-items’, ‘Premium’, ‘Categorieën’, ‘Gezin’ en ‘Van de redactie’ gaan. Het hamburgermenu is gebleven en open je met het knopje linksboven. Daar staat dus nog steeds het onderdeel ‘Mijn apps en games’ om app-updates te downloaden.

Zo krijg je de vernieuwde Play Store

Het nieuwe design voor de Play Store wordt de komende tijd voor iedereen beschikbaar, maar er is een manier om de update alvast te installeren. Volg hiervoor de stappen hieronder.

  1. Download versie 15.1.24 van de Play Store via APK Mirror. Installeer het apk-bestand vervolgens (check hiervoor onze tip);
  2. Hierna dien je de cache van de Play Store te wissen. Dit doe je door op het app-icoontje te drukken, eventjes vast te houden en op ‘App-info’ te tikken. Bij ‘Opslagruimte’ zie je de optie ‘Cache wissen’;
  3. Sluit de Play Store helemaal af en zorg dat ‘ie ook niet bij het overzicht van recente apps staat. Als je de app-winkel vervolgens weer opstart, zie je het nieuwe design verschijnen.

Ga je liever niet met apk-bestanden in de weer, dan kun je ook wachten tot de update vanzelf bij je binnenkomt. Het is echter onduidelijk hoe lang Google nodig heeft om de vernieuwde Play Store naar iedereen uit te rollen. Meer weten? Check onze nieuwsbrief en de Android Planet-app, waarmee we je voorzien van alle nieuwtjes.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu