Google heeft zojuist het prijslimiet voor apps en diensten in de Play Store verhoogt naar 5000 dollar, maar dat is niet zomaar voor iedereen.
Lees verder na de advertentie.
Google Play Store prijslimiet naar 5000 dollar
Hoeveel geef jij uit in de Google Play Store? Misschien betaal je wel voor een abonnement op je favoriete krant, heb je een paar euro uitgegeven aan een geinig spelletje of heb je een e-book gekocht. Het hoogste bedrag dat een app-ontwikkelaar tot nu toe kon vragen was 1000 dollar, maar sinds deze week kunnen ze veel meer vragen: 5000 dollar.
Wees niet bang dat ontwikkelaars van dubieuze apps je ineens zoveel geld uit handen gaan nemen. Google stelt dat enkel ontwikkelaars die bekend zijn bij de techgigant en waarmee ze een goede relatie hebben, voor zulke Play Store-tarieven in aanmerking komen. Daarnaast moet de partij ook minstens een miljoen dollar omzet hebben per jaar. Beginnende “cash cows” vallen daar nog niet zo snel onder.
Het limiet gaat niet alleen over de aankoopprijs van apps, maar ook over in-app-uitgaven en abonnementen. Voor Google zelf komt de prijsverhoging ook goed uit. De zoekgigant introduceerde deze week het AI Ultra-abonnement, wat zo’n 250 dollar per maand gaat kosten. Jaarlijks zit je dan snel op 3000 dollar, dus zo’n 2650 euro.
Het verhoogde prijslimiet gaat in de meeste markten wereldwijd gelden, maar dan vertaald naar de lokale munteenheid. In Europa komt ‘ie daarmee op net geen 4500 euro te liggen. De grote uitzondering is Zuid-Korea, waar het limiet nog altijd op 400 dollar ligt.
Hoewel menig apps in de Play Store gratis zijn en inkomsten genereren uit advertenties, weten we hoeveel werk er in het maken van een mobiele app zit. We zijn benieuwd welke apps van het verhoogde limiet gebruik gaan maken in de vorm van een eenmalige uitgave, waarna je toegang krijgt tot alle functies, zonder reclames.
Denk jij dat je ooit 4500 euro gaat uitgeven in de Google Play Store? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina!
Lees hier het laatste Google-nieuws
- ‘Google Pixel 10 krijgt speciale macro-telelens voor close-ups’ (17 jun)
- Opinie: Google had Android 16 later moeten uitbrengen (16 jun)
- Deze Android-functie verdwijnt (maar je zult hem waarschijnlijk niet missen) (13 jun)
- Gemini-modellen: alle verschillen en mogelijkheden uitgelegd (12 jun)
- ‘Google Pixel 10-telefoons kopiĂ«ren Apple’s MagSafe’ (12 jun)