De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google stuurt ‘update je app!’-melding als oplossing voor crashes

Tim Ligterink
18 november 2022, 9:20
2 min leestijd
Google stuurt ‘update je app!’-melding als oplossing voor crashes

‘Update de app om crashes te stoppen’. Binnenkort zul je deze suggestie voorbij zien komen in de Play Store, want Google komt met een update – en dit houdt ‘ie in.

Lees verder na de advertentie.

Google raadt Play Store-gebruiker aan om app te updaten

Google – het bedrijf achter de Play Store – begint deze maand met het aanraden van updaten als een app steeds crasht. Niet iedere gebruiker heeft al zijn apps up-to-date, wat een simpele oplossing kan zijn voor crashes.

‘De app is onverwachts beëindigd, maar de laatste update voor de app kan het probleem misschien verhelpen. Installeer deze update en open de app opnieuw.’ Dit is hoe de boodschap (vrij vertaald) luidt. Google hoopt hiermee de gebruikers eraan te herinneren hun apps te updaten.

De melding helpt natuurlijk alleen als je nog niet de laatste versie van een app draait. Doe je dat al wel, dan is updaten helaas geen optie en zul je geduldig moeten wachten op een update of andere oplossing.

Volgens Google Support mogen we het zogeheten ‘prompt’ verwachten in de nieuwste update voor de Play Store, namelijk versie 33.2. Deze rolt vanaf deze week wereldwijd uit. De update brengt onder meer ook verbeteringen in de Google Play-zoekbalk en mensen met enkel mobiele data, kunnen nu ook automatische updates inschakelen.

Google Play Store-bespaartips

De Play Store is het centrum voor jou als Android-gebruiker. Hier download je al je apps, games en boeken. Toch is er meer te doen in de Play Store. Zo schreven we laatst over geld besparen met Google Points: wat is het en hoe doe je eraan mee? In ons artikel leggen we het je haarfijn uit.

Door middel van Google Rewards kun je ook gemakkelijk sparen. Dit keer voor Play Store-tegoed. Je vult korte enquêtes in en wordt beloond met een aantal cent in je digitale portemonnee. Lees onze tip om zelf van start te gaan.

Het laatste Play Store-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu