De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlandse Google Play begint verkoop tijdschriften en kranten

Redactie
16 september 2014, 7:00
1 min leestijd
Nederlandse Google Play begint verkoop tijdschriften en kranten
Google Play tijdschriften

Google Play is begonnen met de verkoop van Nederlandse tijdschriften en kranten, waarmee de functie per direct beschikbaar is in de Google Play-app en via de webversie van Google Play. De aangeschafte Google Play tijdschriften en kranten verschijnen na aankoop in Google Play Kiosk, de digitale kiosk van Google waar je ook nieuws van verschillende media kunt lezen.

Tot op heden was het alleen mogelijk om apps, boeken, films en muziek in Google Play aan te schaffen. Sinds de toevoeging van apparaten (via de webversie) en nu ook tijdschriften en kranten, begint de Nederlandse Google Play grotendeels gelijk te lopen met de Amerikaanse en Britse Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Google Play tijdschriften en kranten

Screenshot_2014-09-16-08-41-02~2

Onder het tijdschriftaanbod van Google Play vallen onder andere Autoweek, Elsevier, Quest, Esquire, PCM, Power Unlimited, Story, Grazia. Bij de kranten zijn onder andere het NRC. De prijzen variëren tussen de paar euro en 20 euro voor een dik weekblad. Sommige tijdschriften zijn ook tijdelijk gratis verkrijgbaar.

Als je een Google Play tijdschrift of krant aanschaft, verschijnt deze op al je met jouw Google Play-account gekoppelde apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een tijdschrift op je smartphone aanschaffen, om deze later op je tablet te lezen.

Het is bij de aanschaf van een tijdschrift of krant mogelijk om een enkele digitale editie te kopen of een abonnement te nemen op de digitale versie.

Er is geen update nodig om de tijdschriften of kranten in Google Play te zien. Je kunt Play Kiosk opstarten en vervolgens naar de tijdschriften en kranten navigeren. Bij het aanschaffen van digitale versie word je teruggestuurd naar Google Play.

Download

Play Kiosk is gratis in Google Play te downloaden.

Download Play Kiosk in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu