De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Play Store laat je nu betalen met je vingerafdruk

Erwin Vogelaar
22 oktober 2015, 16:18
1 min leestijd
Google Play Store laat je nu betalen met je vingerafdruk

Sinds Android 6.0 (Marshmallow) is het niet enkel mogelijk om via een vingerafdruk je telefoon te ontgrendelen, maar ook om aankopen te doen  in de Google Play Store. Deze optie moet je wel eerst even aanzetten.

Lees verder na de advertentie.

Google Play vingerafdruk-ondersteuning

Sinds de laatste Android-versie Android is het mogelijk om in Google Play betalingen te autoriseren via een vingerafdruk in plaats van een wachtwoord. De optie om dit  aan te zetten is te vinden in het instellingenmenu van de Play Store. Bij het activeren zul eerst eenmalig je Google-wachtwoord moeten invullen om vervolgens wachtwoordvrij aankopen te doen. Je wachtwoord alsnog invullen is  ook nog steeds een optie.

google play vingerafdruk

De nieuwste Android-toestellen zoals de Nexus 5X en de Nexus 6P hebben een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. Die  wordt voornamelijk gebruikt om de toestellen te ontgrendelen, maar Google heeft ook de optie toegevoegd om aankopen in Google Play te maken. Waarom deze optie niet standaard ingeschakeld staat, is onduidelijk. Deze manier van aankopen autoriseren is vergelijkbaar met Apples App Store, waar het sinds iOS 7 mogelijk is om middels  een vingerafdruk te betalen.

Om zelf met je vingerafdruk aankopen in Google Play te doen, heb je Android 6.0 nodig en uiteraard een toestel  met een vingerafdrukscanner. Momenteel voldoen alleen nog de eerder genoemde Nexus-toestellen aan deze voorwaarden.

Lees meer over de Google Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu