Google Play laat je nu vooraf registreren voor apps en games
Wouter Nijsen

Het is vanaf nu mogelijk om apps en games in Google Play te reserveren. Zodra applicaties beschikbaar zijn, ontvang je een notificatie zodat je ze kunt downloaden.

Apps en games in Google Play reserveren

Het is was een tijdje mogelijk om boeken, muziek en films in  Google Play te reserveren, en  Google heeft deze optie nu ook beschikbaar gemaakt voor apps en games. Gebruikers zien bij desbetreffende applicaties een nieuwe optie `Vooraf Registreren` staan, die het normale knopje vervangt. Heb je je voor een applicatie ingeschreven, dan ontvang je een notificatie zodra de game of app daadwerkelijk te downloaden is.

Zoals in de screenshots hierboven is te zien, is de game Terminator Genisys de eerste app uit Google Play die met de optie werkt. Hoogstwaarschijnlijk volgen er binnenkort veel meer applicaties die je eerder kunt bestellen.

Wel tonen de betreffende apps  niet wanneer ze precies verschijnen en wat de prijs zal zijn. Zie je later toch af van een aankoop, dan kun je met een druk op de knop de registratie weer ongedaan maken.

Google Play vooraf registreren gebruiken

De nieuwe functie werkt zowel in de mobiele als webversie van Google Play en verschijnt automatisch. Er is dus geen handmatige update benodigd.

Laatste nieuws over Google Play

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.