De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google weigert Google+ los te laten en werkt aan nieuwe functies

Erwin Vogelaar
30 juli 2017, 13:13
2 min leestijd
Google weigert Google+ los te laten en werkt aan nieuwe functies

Google weigert zijn sociale netwerk los te laten en werkt daarom aan nieuwe Google+-functies. Daar zoekt het bedrijf bètatesters voor.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google+-functies in de maak

Google+ is nooit een groot succes geweest en in de afgelopen jaren heeft Google zijn sociale netwerk beetje bij beetje losgelaten. Toch lijkt het bedrijf een nieuwe poging te doen om van Google+ een gedegen concurrent van Twitter en Facebook te maken. Google zoekt namelijk bètatesters voor nieuwe functies en jij mag je opgeven.

Heb je interesse, schrijf jezelf dan in via dit formulier. Als je wordt gekozen als bètatester, dan krijg je toegang tot de nieuwe functies van Google+. Dit betekent dat Google daadwerkelijk de moeite neemt om het sociale netwerk te verbeteren. Dit is opvallend, want doorgaans trekt Google genadeloos de stekker uit producten die niet goed genoeg presteren.

google plus-functies

Als bètatester word je gevraagd om aan de bel te trekken als je bugs tegenkomt en om over het platform te discussiëren met andere bètatesters en het Google+-team.

Toen Google + lanceerde, werd het gekoppeld aan allerlei andere Google-producten. Als elke Google-gebruiker namelijk een verplicht profiel op Google+ krijgt, is er een grote kans dat ze dit sociale netwerk massaal gaan gebruiken om dingen te delen. Dit bleek niet het geval. Sindsdien zijn beetje bij beetje de Google+-connecties verwijderd, bijvoorbeeld van YouTube en de Play Store. Hierdoor kregen we het idee dat Google het sociale netwerk compleet had opgegeven.

Is het te laat voor Google+? Twitter heeft op dit moment moeite om nieuwe gebruikers aan te trekken en in de afgelopen jaren is er nog steeds geen nieuw succesvol sociaal netwerk bijgekomen. Of Google+ de oplossing is betwijfelen we echter. Hoe denk jij erover? Laat het weten in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Google+

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu