‘Google+ wordt mogelijk losgemaakt van Hangouts en Foto’s’
Wouter Nijsen

Google is van plan om Hangouts en Foto`s te scheiden van Google+, zo laat topman Sundar Pichai in een interview weten. Het sociale netwerk wordt meer een  alleenstaand product.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google+ Hangouts

Google-topman Sundar Pichai vertelt in een interview met Forbes dat functies als Hangouts en Foto`s misschien worden losgetrokken van Google+. Hierdoor wil het bedrijf zich meer op de diensten als individueel producten richten, zonder dat ze samen met Google+ een soort pakket vormen.

Google+ Hangouts

Verder  geeft Pichai aan dat Google blijft investeren in Hangouts om zo de dienst verder te verbeteren. De Google-topman zegt ook dat Hangouts niet gezien wordt als concurrent voor WhatsApp en Facebook Messenger, en daarom niet de strijd met deze berichtendiensten hoeft aan te gaan.

Mogelijk wordt de Foto`s-dienst uit Google+ geschrapt. Met Foto`s worden afbeeldingen automatisch naar de cloud gestuurd. Daarnaast kreeg de app in Android 5.0 (Lollipop) een grotere rol, door voortaan als standaard foto-app van het mobiele besturingssysteem te fungeren.

Webversie van Google+ nu met Material Design

Google+ HangoutsEerder  vandaag kondigde Google aan dat de webversie haar sociale netwerk  nu voorzien is van het Material Design. Daarmee komt het uiterlijk van de webversie in lijn te met de Google+-app op Android.

Kenmerkend zijn de grote, rode balk bovenin en de actieknop rechtsonder. Tot slot maakt  de update Google+ voor mobiele browsers een stuk sneller en intuïtiever.

Lees meer over Google+

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.