‘Google+ wordt mogelijk losgemaakt van Hangouts en Foto’s’

Wouter Nijsen
26 februari 2015, 21:08
1 min leestijd
‘Google+ wordt mogelijk losgemaakt van Hangouts en Foto’s’

Google is van plan om Hangouts en Foto`s te scheiden van Google+, zo laat topman Sundar Pichai in een interview weten. Het sociale netwerk wordt meer een  alleenstaand product.

Lees verder na de advertentie.

Google+ Hangouts

Google-topman Sundar Pichai vertelt in een interview met Forbes dat functies als Hangouts en Foto`s misschien worden losgetrokken van Google+. Hierdoor wil het bedrijf zich meer op de diensten als individueel producten richten, zonder dat ze samen met Google+ een soort pakket vormen.

Google+ Hangouts

Verder  geeft Pichai aan dat Google blijft investeren in Hangouts om zo de dienst verder te verbeteren. De Google-topman zegt ook dat Hangouts niet gezien wordt als concurrent voor WhatsApp en Facebook Messenger, en daarom niet de strijd met deze berichtendiensten hoeft aan te gaan.

Mogelijk wordt de Foto`s-dienst uit Google+ geschrapt. Met Foto`s worden afbeeldingen automatisch naar de cloud gestuurd. Daarnaast kreeg de app in Android 5.0 (Lollipop) een grotere rol, door voortaan als standaard foto-app van het mobiele besturingssysteem te fungeren.

Webversie van Google+ nu met Material Design

Google+ Hangouts

Eerder  vandaag kondigde Google aan dat de webversie haar sociale netwerk  nu voorzien is van het Material Design. Daarmee komt het uiterlijk van de webversie in lijn te met de Google+-app op Android.

Kenmerkend zijn de grote, rode balk bovenin en de actieknop rechtsonder. Tot slot maakt  de update Google+ voor mobiele browsers een stuk sneller en intuïtiever.

Lees meer over Google+

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu