Google Podcasts gelanceerd: luister podcasts via de zoekresultaten – update

Thomas Haenen
19 juni 2018, 16:20
2 min leestijd
Google Podcasts gelanceerd: luister podcasts via de zoekresultaten – update

Google lanceert officieel een eigen podcast-app. Die is nu voor iedereen te downloaden en biedt veel functionaliteit van andere podcast-apps .

Lees verder na de advertentie.

Update: de Google Podcasts-app staat in de Play Store en is via deze link te downloaden.

Google podcast-app gelanceerd via zoekresultaten

Een vroege versie van de podcast-app werd al in april gelanceerd, maar nu lijkt Google het officieel aan te pakken. Volgens een ontwikkelaar van de app wordt ‘ie deze week in de Play Store geplaatst, maar kun je hem ook op een andere manier benaderen. De app is namelijk een onderdeel van Googles zoekresultaten. Zoek je op de naam van een podcast op je smartphone, dan kun je direct vanuit de zoekresultaten de laatste afleveringen luisteren.

Druk je op het knopje ‘Meer afleveringen’, en vervolgens op het antenne-icoontje linksboven in beeld, dan krijg je een heuse podcast-hub te zien. Daar vind je onder andere een overzicht van de laatst beluisterde afleveringen van je favoriete podcasts. Google onthoudt je voortgang: je kunt een podcast dus halverwege pauzeren en later hervatten.

Ook vind je in de podcast-app suggesties voor andere populaire shows. Die lijken deels op je persoonlijke voorkeuren gebaseerd te zijn. Luister je bijvoorbeeld vooral podcasts over technologie, dan worden gerelateerde podcasts getoond. Tik erop, en je kunt je er direct op abonneren. Net als bij ‘gewone’ podcast-apps duiken nieuwe afleveringen vervolgens automatisch op in de podcast-hub.

Lees ook: de 4 beste podcast-apps voor Android

Geen app, wel app-functies

Het gerucht dat Google aan een eigen podcast-app werkt, gaat al jaren rond. Zo vroeg het zoekbedrijf podcastmakers enkele jaren geleden al om hun rss-feeds aan te melden, zodat Google deze kon indexeren. Destijds werd hardop gespeculeerd dat podcast-ondersteuning onderdeel zou worden van Google Play Music of de Play Store, of dat het bedrijf aan een losstaande app werkte.

De zoekgigant heeft nu dus voor een opvallende hybride gekozen. De podcast-hub heeft vrijwel alle functionaliteit van een traditionele app, maar kan ook in je browser gebruikt worden. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de app in Nederland in de Play Store verschijnt. Wel heb je de optie om een directe link naar de hub als snelkoppeling toe te voegen op je homescreen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu