De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaat Google fotobewerking-app Prisma overbodig maken

Erwin Vogelaar
28 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Zo gaat Google fotobewerking-app Prisma overbodig maken

We dachten al dat het niet lang zou duren tot Google Prisma achterna zou gaan. Wat blijkt: de foto- en video-filters van Google gaan nu al voorbij de inspiratie.

Lees verder na de advertentie.

Google Prisma

Afgelopen zomer was er naast Pokémon GO nog een hype: Prisma. Met deze app kun je vrij snel je foto’s omtoveren tot ware kunstwerkjes. Via filters maak je van je kiekjes tekeningen, schilderen en meer. Interessant aan Prisma is dat de app werkt via een neuraal netwerk om zulke mooie resultaten te krijgen. Toen moest er een belletje gaan rinkelen bij Google, want als er één bedrijf lekker bezig is met neurale netwerken dan is Google het wel.

Daarom is Google zelf aan de slag gegaan met dergelijke filters en het resultaat is nu al verbluffend. We kunnen er nog niet zelf mee aan de slag, maar je kunt in bovenstaande video al wel zien hoe meerdere stijlen in real time gecombineerd worden. Dit is met bijvoorbeeld Prisma nog niet mogelijk. In de Prisma-app kun je één stijl per keer kiezen. Ondanks de extra complexiteit stelt Google dat er maar minimale computerkracht nodig is voor de filters, zodat het zelfs toegepast kan worden aan live video. Dat is dus ook in bovenstaande video te zien.

Prisma krijgt het nog moeilijk, want niet alleen Google is met de technologie aan de slag. Ook Facebook is bezig met soortgelijke filters voor de live video’s die via de website en apps gemaakt worden. Toch denk Prisma sneller deze functie aan te kunnen bieden dan de social media-gigant. Het tegen zowel Facebook als Google opnamen? Prisma heeft in ieder geval een hoop lef. Voordat Google en Facebook met hun versies komen, kun je nog hip zijn door Prisma in de Play Store te downloaden via deze link.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu