De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google stelt modulaire smartphone Project Ara uit naar 2016

Wouter Nijsen
18 augustus 2015, 9:28
1 min leestijd
Google stelt modulaire smartphone Project Ara uit naar 2016

Googles Project Ara is uitgesteld naar  2016. Van de modulaire smartphone moet volgend jaar in de Verenigde Staten een testversie verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Project Ara uitgesteld

Dat laat het team achter Project Ara weten op  Twitter. Googles  plan was om een testversie van de modulaire smartphone in  december te lanceren in Puerto Rico. Vorige week besloot Google van een lancering in dit land af te zien en over te gaan op de Verenigde Staten. Daar worden nu een aantal locaties onderzocht die geschikt moeten zijn voor Project Ara.

Ook zou de ontwikkeling van de modulaire smartphone niet gaan zoals werd verwacht. Google streeft er nu naar om het product in 2016 op de markt te brengen, maar noemt geen specifieke datum. Wanneer er een consumentenversie verschijnt, is eveneens onbekend. Momenteel is de Fairphone 2 de enige modulaire telefoon die consumenten kunnen kopen.

https://twitter.com/ProjectAra/status/633359350656954368

Meer over Project Ara

Project Ara is Googles project om een smartphone uit te brengen die de gebruiker zelf kan aanpassen. Consumenten krijgen een basis, het zogenoemde endoskelet, en hebben vervolgens de keuze uit verschillende modules om zo zelf de hardwareconfiguratie samen te stellen. De modules die in een Ara-smartphone worden geplaatst, hoeven overigens niet per se smartphonespecifiek te zijn. Zo moet het ook mogelijk worden om medische sensoren, zoals een bloedzuurstofmeter, te implementeren.

Googles keuze voor een pilot in Puerto Rico had te maken met een aantal redenen. Zo is de telefoonmarkt in dit land heel gevarieerd: veel mensen hebben nog een ouderwetse telefoon en maken gebruik van verschillende netwerken. Ook worden er in Puerto Rico ongeveer eventueel low-end als high-end smartphones verkocht.

Lees meer over Project Ara

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu