Nieuw Google-team werkt aan opvolger Glass en andere wearables

Gijs Ettes
17 september 2015, 8:54
2 min leestijd
Nieuw Google-team werkt aan opvolger Glass en andere wearables

Het nieuwe team binnen Google dat werkt aan een opvolger van Google Glass heet Project Aura. Het team zou in juni gestart zijn en zich ook richten op de ontwikkeling van andere wearables.

Lees verder na de advertentie.

Project Aura valt onder Google

Dat meldt Business Insider. Project Aura is onderdeel van Google en dus geen aparte tak die onder moederbedrijf Alphabet valt. Daardoor kan het nauw samenwerken met initiatieven als Soli, dat gebruikers gadgets laat besturen met handbewegingen, en Cardboard, het project dat een kartonnen bril  heeft ontwikkeld dat een smartphone omtovert tot een  virtual reality-apparaat.

Project Aura heeft tot  doel om de slimme bril van Google nieuw leven in te blazen en daarvoor zijn al meerdere werknemers van Lab126, de hardwaredivisie van Amazon, aangetrokken. Op een aantal LinkedIn-profielen van teamleden wordt Project Aura beschreven als ‘Google Glass en meer’. De naam van het project lijkt erg op die van Project Ara, dat zich richt op de ontwikkeling van een modulaire smartphone.

Google Glass stopt? Nee hoor, en dit gaat er wel gebeuren.

De toekomst van Glass

De eerste Google Glass is nooit als consumentenproduct bedoeld, maar werd tussen mei 2014 en januari 2015 wel verkocht aan het grote publiek. Voor die tijd was de draagbare computer alleen aan te schaffen voor ontwikkelaars, onderzoekers en creatievelingen. Sinds begin dit jaar is de productie van Glass gestopt, al is het project geenszins beëindigd. Sterker nog, de Glass-divisie werd al eerder gepromoveerd tot een nieuwe `echte` Google-divisie, onder leiding van Tony Fadell, voorheen ceo van Nest.

Google Glass Project Aura

Veel over de opvolger van Google Glass is nog niet bekend, al is de verwachting dat de bril een betere accuduur, krachtigere hardware en een fraaier design krijgt. Voor dat laatste werkt Google samen met Luxottica, het bedrijf achter onder meer Ray-Ban en Oakley. Wil Glass als consumentenproduct slagen, dan moet Google eerst aan de slag met het design. Mogelijk komt er ook een versie die meer op het bedrijfsleven is gericht.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu