Google Prompt brengt tweestapsverificatie naar Android Wear

Rick van der Veer
21 november 2016, 18:55
2 min leestijd
Google Prompt brengt tweestapsverificatie naar Android Wear

Google Prompt maakt het inloggen met tweestapsverificatie een stuk makkelijker, doordat je alleen maar ja of nee in hoeft te vullen. Deze inlogmethode werkt nu ook op Android Wear-smartwatches, waardoor je je smartphone in je broekzak kunt laten tijdens het inloggen.

Lees verder na de advertentie.

Google Prompt Android Wear

Google Prompt wordt geleidelijk uitgerold naar alle horloges met Android Wear. Google heeft zelf nog niets losgelaten over de uitrol, maar volgens Android Police melden een aantal gebruikers dat zij al Google Prompt-meldingen op hun smartwatch krijgen.

Het is niet helemaal duidelijk over welke smartwatches het precies gaat, maar aangezien de update via Google Play Services verloopt, zouden vrijwel alle recente Android Wear-horloges de mogelijkheid moeten krijgen. Dit Android-component werkt zichzelf op de achtergrond bij: je hoeft dus geen aparte update te installeren. Op de Asus ZenWatch 3 van de Android Planet-redactie verschijnt de melding al bij het inloggen.

google prompt android wear

Eerder werd Google Prompt al naar alle Android-smartphones uitgerold, mits het bijbehorende account tweestapsverificatie aan heeft staan. Waar je normaal gesproken een code invult tijdens het inloggen, geeft Prompt je alleen een notificatie met de vraag of jij degene bent die in probeert te loggen. Je schakelt tweestapsverificatie voor je Google-account in door naar deze pagina te gaan.

Tweestapsverificatie

Met tweestapsverificatie voeg je een extra stap toe aan het inlogproces voor je account. Op deze manier kan er niet alleen maar ingelogd worden met een wachtwoord, maar dien je ook een extra code in te voeren. Deze code kun je opvragen met een app of je toe laten sturen per sms. Zo leg je een extra beveiligingslaag over je account.

Op Android-smartphones zijn er verschillende apps verkrijgbaar die tweestapsverificatie voor je kunnen verzorgen. Google maakt hiervoor een eigen app, maar ook Authy en LastPass Authenticator zijn populaire keuzes.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu