Zo maakt Google inloggen met tweestapsverificatie makkelijker

Wouter Nijsen
21 juni 2016, 9:06
2 min leestijd
Zo maakt Google inloggen met tweestapsverificatie makkelijker

Google maakt het inloggen met tweestapsverificatie makkelijker met de nieuwe functie Prompt. De feature wordt de komende dagen voor  alle Android-gebruikers beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Prompt

google prompt

Tweestapsverificatie is een makkelijke en veelgebruikte manier om accounts te beveiligen, door na het invoeren van een wachtwoord te vragen naar een verificatiecode, die vaak via een sms naar de gebruiker wordt verstuurd. Dit zorgt wel voor een extra stap bij het inloggen, wat lang niet iedereen  prettig vindt.

Met Google Prompt wordt het inloggen een stuk makkelijker gemaakt, door tweestapsverificatie te verwerken in Android zelf. In plaats van dat je een code hoeft in te voeren, dien je simpelweg op een bevestiging op je smartphone te drukken. Het scherm toont je naam, ingestelde profielfoto en het apparaat waarop je probeert in te loggen, met daaronder een knop.

Bij het gebruik van Google Prompt is een dataverbinding vereist, en het is (nog) niet mogelijk om Prompt en de standaard verificatiecodes tegelijk in te schakelen. Google Prompt werkt ook met Authenticator en zit verwerkt in Google Play Services. De komende drie dagen wordt de feature naar alle Android-gebruikers uitgerold. Op deze pagina kun je tweestapsverificatie voor je Google-account inschakelen.

Meer over tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie legt dus middels een code een extra beveiligingslaag over je account, waardoor je voorkomt dat kwaadwillenden alleen met je wachtwoord kunnen inbreken op je account. De code die wordt verzonden verifieert of jij wel degene bent die probeert in te loggen.

Op Android zijn verschillende goede apps beschikbaar waarmee je tweestapsverificatie kunt instellen. Naast Google Authenticator  lieten we op Android Planet ook zien hoe je dit met bijvoorbeeld  Authy doet. Eerder dit jaar bracht de bekende wachtwoordbeheerder LastPass ook een app voor tweestapsverificatie uit. Als je al je wachtwoorden opslaat in LastPass, is deze Authenticator-app de meest logische keuze.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu