Waarom Google Prompt veiliger is dan sms voor tweestapsverificatie

Erwin Vogelaar
13 juli 2017, 20:38
2 min leestijd
Waarom Google Prompt veiliger is dan sms voor tweestapsverificatie

Gebruik je nog tweestapsverificatie via sms voor je Google-account? Dan wordt binnenkort gevraagd of je wil overstappen naar Google Prompt. Dit is slim, omdat Prompt veiliger en makkelijker is.

Lees verder na de advertentie.

Google Prompt veiliger dan sms

Ruim een jaar geleden werd Google Prompt geïntroduceerd. Dit is een simpele manier om je identiteit te bevestigen als je inlogt op je Google-account. Veel mensen gebruiken echter nog sms als tweestapsverificatie, maar deze methode is verouderd. Daarom gaat Google vanaf volgende week gebruikers vragen of ze willen overstappen.

Het versturen van codes via sms is een veelgebruikte manier om accounts te beveiligen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij DigiD en andere belangrijke accounts. Sms-codes gebruiken is veiliger dan helemaal geen tweestapsverificatie instellen. Toch kunnen sms-codes op verschillende manieren onderschept worden, en daardoor is het niet de beste methode om accounts goed te beschermen. De Google Prompt, waarbij je jouw identiteit bevestigt op een vertrouwd toestel via een ja of nee, is veiliger.

Google Prompt veiliger

Om sms-gebruikers over te halen Google Prompt te gebruiken, krijgen ze een uitnodiging bij het inloggen. Deze uitnodiging geeft een preview van hoe Google Prompt werkt. Dit bericht is weg te klikken, of gebruikers mogen de Google Prompt direct proberen.

Gebruik je zelf nog de sms-codes? Dan kun je deze uitnodiging vanaf volgende week verwachten. Onze tip is om over te stappen. Niet alleen is de Google Prompt veiliger, maar het is ook zoveel makkelijker dan het intypen van een sms-code. Wil je niet wachten en nu al de Google Prompt inschakelen? Dan ga je naar Mijn Account en kies je bij ‘Inloggen en beveiliging’ voor ‘Inloggen bij Google’ en vervolgens voor ‘Authenticatie in twee stappen’.

Afgelopen februari werd Google Prompt nog uitgebreid met meer informatie. Zo krijg je nu te zien vanaf welk apparaat, welke locatie en op welk tijdstip iemand op je account probeert in te loggen. Vervolgens hoef je enkel te beantwoorden of jij dat wel of niet bent.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu