De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Propellor zal binnen enkele weken worden gelanceerd’

Redactie
30 oktober 2011, 18:00
1 min leestijd
‘Google Propellor zal binnen enkele weken worden gelanceerd’
'Google Propellor zal binnen enkele weken worden gelanceerd'

Volgens AllThingsD zal Google Propellor binnen enkele weken worden gelanceerd. De app van Google is vergelijkbaar met het populaire Flipboard en de nieuwslezers Pulse en Zite. Je kunt bij deze applicaties eenvoudig artikelen van verschillende bronnen lezen waarbij je door het aanbod heen kunt ‘vegen’ met je vinger. Google Propellor is een HTML5 reader die tegelijkertijd beschikbaar zal komen voor Android-tablets en de iPad.

Vooral op Android-tablets ontbreekt het nog aan apps als Flipboard en Zite. Deze zijn vooralsnog exclusief voor de iPad. Wel is Pulse beschikbaar voor Android. Naar verwachting zal Google Propellor met een groot aanbod aan bronnen worden gelanceerd en worden geïntegreerd in Google+. Het is nog niet zeker of de dienst daadwerkelijk Propellor genoemd zal worden, de naam Currents wordt ook overwogen.

Lees verder na de advertentie.

Hoe eerder Google de dienst lanceert, hoe groter de kans dat ze gebruikers aan zich weten te binnen. Yahoo zal over een aantal dagen een vergelijkbare app lanceren. Livestand biedt ook artikelen van diverse bronnen aan, en zal diverse diensten van Yahoo integreren zoals Yahoo Mail en Flickr. Dat grote bedrijven als Google en Yahoo dergelijke nieuwsapps maken is geen garantie dat de bestaande apps niet meer zullen gebruikt worden. Inmiddels biedt Pulse ook al de mogelijkheid aan om de app te synchroniseren over diverse platformen en apparaten en is Flipboard druk bezig met het ondersteunen van extra platformen. De lat voor Google Propellor om succesvol te worden ligt dus hoog.

Bron: AllThingsD

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu