Google zet druk achter adaptatie sms-opvolger RCS

Erwin Vogelaar
23 februari 2016, 10:13
1 min leestijd
Google zet druk achter adaptatie sms-opvolger RCS

Google werkt met verscheidene providers samen om de opvolger van de sms en mms sneller door te voeren.

Lees verder na de advertentie.

Google RCS

Google is druk bezig om de opvolger van de sms en mms door te zetten. Samen met organisatie GSMA en 19 providers probeert het bedrijf de beschikbaarheid van Rich Communications Services (RCS) sneller door te voeren. Het initiatief is bedoeld zodat providers wereldwijd een open en consistent tekstberichtenservice op Android-toestellen kunnen aanbieden. De providers gebruiken hiervoor een RCS-client die door Google wordt geleverd.

Google RCS

Sms is ouderwets. Hoewel ook ‘dommere’ toestellen met mms kunnen omgaan, is ook dat systeem niet ideaal. Met RCS is het de bedoeling om op een simpele en universele manier onder andere groepsgesprekken te kunnen starten, foto’s in hoge resolutie te kunnen sturen en meer.

“RCS blijft over de hele wereld een organische groei tonen. Inmiddels zijn al 47 providers in 34 landen services gestart”, stelt Alex Sincliar, Chief Technology bij GSMA. “Dit initiatief zal de adoptie van deze technologie versimpelen en versnellen.” Nick Vox, Vice President van Communications Products bij Google voegt daar aan toe: “Vandaag markeert een belangrijke stap om alle Android-gebruikers een beter berichtensysteem te bieden.”

Jibe

De client van Google heet op dit moment Jibe. Google heeft vorig jaar september Jibe Mobile gekocht om te werken aan RCS. Google zal de RCS-client open source maken en API’s aan ontwikkelaars leveren, zodat telefoonaanbieders de client zelf kunnen aanpassen. Onder de 19 providers die aan het initiatief deelnemen zitten ook KPN en Vodafone.

Lees het laatste nieuws over Google

Via: Gizmodo
Bron: GSMA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu