Google reageert op distributie van Google-apps [Cyanogen]

cyanogenAndroid is een open besturingssysteem waarmee ontwikkelaars kunnen doen wat ze willen. Maar die open licentie geldt niet voor alles, bleek onlangs bij de controverse rond Cyanogen: Google wil niet dat de standaard Google-applicaties op die manier worden verspreid. In een poging om wat meer duidelijkheid te scheppen heeft Google-medewerker Dan Morrill een uitleg op de officiële Google Android Developers Blog geplaatst.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Eerst dachten mensen dat het meeleveren van de nieuwe Android Market het pijnpunt van Google was. De nieuwe Android Market is iets nieuws en het is begrijpelijk dat Google het een beetje exclusief wil houden. Maar het gaat ook om andere Google-applicaties, bleek al snel.

Google legt in de blogposting uit wat het verschil is tussen Android- en Google-applicaties. Sommige applicaties worden voorgeïnstalleerd meegeleverd op mobiele telefoons vanwege een zakelijke deal. Google verkoopt de applicatie Android Market, Gmail, Calendar en applicaties niet, maar ze hebben er wel voordeel bij dat HTC en andere telefoonfabrikanten het meeleveren op de telefoons. Cyanogen is nu de eerste Android-hacker die in het nieuws komt, maar het gevaar bestaat dat ook andere ‘huisgemaakte’ ROM-makers van bijvoorbeeld XDA-straks wat voorzichtiger zijn.

Via: Android Developers Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.