Google reageert op distributie van Google-apps [Cyanogen]

Redactie
26 september 2009, 16:00
1 min leestijd
Google reageert op distributie van Google-apps [Cyanogen]
cyanogen

Android is een open besturingssysteem waarmee ontwikkelaars kunnen doen wat ze willen. Maar die open licentie geldt niet voor alles, bleek onlangs bij de controverse rond Cyanogen: Google wil niet dat de standaard Google-applicaties op die manier worden verspreid. In een poging om wat meer duidelijkheid te scheppen heeft Google-medewerker Dan Morrill een uitleg op de officiële Google Android Developers Blog geplaatst.

Eerst dachten mensen dat het meeleveren van de nieuwe Android Market het pijnpunt van Google was. De nieuwe Android Market is iets nieuws en het is begrijpelijk dat Google het een beetje exclusief wil houden. Maar het gaat ook om andere Google-applicaties, bleek al snel.

Lees verder na de advertentie.

Google legt in de blogposting uit wat het verschil is tussen Android- en Google-applicaties. Sommige applicaties worden voorgeïnstalleerd meegeleverd op mobiele telefoons vanwege een zakelijke deal. Google verkoopt de applicatie Android Market, Gmail, Calendar en applicaties niet, maar ze hebben er wel voordeel bij dat HTC en andere telefoonfabrikanten het meeleveren op de telefoons. Cyanogen is nu de eerste Android-hacker die in het nieuws komt, maar het gevaar bestaat dat ook andere ‘huisgemaakte’ ROM-makers van bijvoorbeeld XDA-straks wat voorzichtiger zijn.

Via: Android Developers Blog

Categorie: Android OS
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's