Google rekent forse boete bij annuleren Nexus One-abonnement

nexus-oneAmerikanen hebben het voorrecht om een pas afgesloten abonnement op te zeggen, als het toestel toch niet bevalt. Je betaalt er wel een Early Termination Fee (ETF) voor, maar daarmee ben je goedkoper uit dan het volledige abonnement uitzitten. Bij de Nexus One is er echter iets vreemds aan de hand: bovenop de boete aan T-Mobile moet je ook nog tot $350 aan Google betalen als je vroegtijdig afziet van de Nexus One. T-Mobile rekent tussen de $50 en $200 als je binnen 14 dagen annuleert; Google behoudt zich het recht voor om daarbovenop nog eens $350 extra te rekenen. Als het tegenzit ben je meer kwijt dan de prijs van een los toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De maatregel is waarschijnlijk bedoeld om te voorkomen dat mensen het toestel kopen en met winst weer doorverkopen. Google brengt de extra $350 in rekening om te zorgen dat de subsidie die op het toestel zit, teniet wordt gedaan. Voor mensen die twijfelen is het dus slimmer om gewoon een los toestel te kopen: die is simlockvrij en op internet altijd wel weer tweedehands te verkopen.

Je kunt het nalezen in Google’s voorwaarden voor de Nexus One.
Via: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.