De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Opinie: Google-experiment Reply toont de kracht van Android

Erwin Vogelaar
21 februari 2018, 12:43
3 min leestijd
Opinie: Google-experiment Reply toont de kracht van Android

Google Reply is een nieuwe experimentele app van Google, waarmee het bedrijf aantoont waar Android zo goed in is. Apps komen met Reply op een unieke manier samen.

Lees verder na de advertentie.

Google Reply: de kracht van Android

Vorige week schreven we al over Reply, een nieuwe experimentele app van Google. Het idee van de app is dat de Smart Reply-functie uit onder andere Inbox en Gmail ook met andere apps werkt. Dit betekent dat zodra je een berichtje uit apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger krijgt, Reply automatisch een voorstel doet voor een reactie.

De app heeft daarnaast nog meer functies, zoals een Niet Storen-modus. Zet je deze aan, dan krijgt iedereen die jou een berichtje stuurt automatisch een reactie met dat je niet gestoord wil worden. Deze functie was al bruikbaar in Google Allo, maar weinig mensen gebruiken deze chat-app van Google. Daarom is de uitbreiding naar populaire apps zoals WhatsApp fantastisch.

Meer apps en functies

De app werd getest onder een kleine groep gebruikers, maar de apk is nu ook gewoon online gezet zodat je de app zelf kunt installeren en gebruiken. Onderin dit artikel leggen we uit hoe dat moet.

google reply

Nu de app gewoon verkrijgbaar is, zijn mensen in de code gedoken om te zien wat er in de toekomst mogelijk wordt. Allereerst worden er waarschijnlijk meer populaire chat-apps ondersteund zoals Telegram, Signal en Instagram. Ook kan de app automatische reacties sturen als je in de auto zit, fietst of rent, zonder dat je de functie dan hoeft te activeren. Later komt daar ook nog het rijden in een trein, lopen en slapen bij.

Geef Google toegang tot al je apps

Een nadeel van Reply, dat we niet ongenoemd willen laten, is dat je hiermee Google toegang geeft tot je berichten in al je chat-apps. Je moet dus goed bedenken of je Google vertrouwt met al deze data. Zelfs bij apps die bekend staan om hun veiligheid, zoals Signal, laat je Google in principe meelezen.

Google interpreteert via kunstmatige intelligentie de berichten en stelt reacties voor. Dit werkt hetzelfde als met Gmail en Inbox. Als je andere Google-producten gebruikt, moet dit dus geen probleem zijn. Toch is het iets om de gaten te houden.

Kracht van Android

Hoewel het maar om een experimentele app gaat, is het potentieel een belangrijke stap om Android-gebruik makkelijker te maken. Dagelijks vragen talloze berichten-apps om onze aandacht via notificaties. Hoewel je op Android al meestal een quick reply kunt doen via de notificatie, is het even aantikken van een vooropgestelde reactie natuurlijk veel makkelijker en sneller.

Google Reply toont wat ons betreft de kracht van Android aan. Allereerst dat er bij Google ruimte is voor zulke toffe experimenten, maar ook dat er op Android veel mogelijkheden zijn voor apps en het besturingssysteem om samen te werken. Android loopt vergeleken met iOS al tijden voor qua het toestaan van apps om onderdeel te worden van het besturingssysteem en dit is de volgende stap. We zien Reply graag als vast onderdeel van een toekomstig versie van Android.

Google Reply installeren

Als je Google Reply zelf wil proberen, vind je het apk-bestand via APK Mirror. Wil je weten hoe je apk-bestanden gebruikt? Dat leggen we voor je uit. In 3 stappen apk-bestanden op je Android-toestel installeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu