Zo zien de vernieuwde weersvoorspellingen van Google er uit

Thomas Haenen
27 juli 2016, 18:20
2 min leestijd
Zo zien de vernieuwde weersvoorspellingen van Google er uit

Gebruik je Google voor je weersvoorspellingen, dan zullen die er nu een stuk frisser uitzien. Uitgebreidere, stijlvolle weerkaarten worden vanaf vandaag uitgerold in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Google weersvoorspellingen

Via de Google-app is het al geruime tijd mogelijk om weersvoorspellingen voor je omgeving te krijgen. Toets ‘weer’ in, en de app vertelt je direct wat je de komende dagen aan temperatuur, neerslag en windsnelheden kan verwachten. Onlangs introduceerde het bedrijf een nieuw ontwerp voor die weersvoorspellingen, die geleidelijk wereldwijd uitgerold zou worden. Verschillende landen konden er inmiddels al mee aan de slag en vanaf vandaag wordt deze ook in Nederland uitgerold.

Open je de Google weersvoorspellingen, dan krijg je een kleurrijke pagina in beeld met het weer van de komende uren. In één oogopslag kun je de huidige temperatuur zien, wat de gevoelstemperatuur is en je de rest van de dag kunt verwachten. Veeg je omhoog, dan krijg je een vrolijke tekening te zien; veeg je omlaag, dan staat er aanvullende, gedetailleerde informatie in beeld. Zo krijg je bijvoorbeeld te zien wat de precieze neerslagkans is van uur tot uur en hoeveel millimeter regen er verwacht wordt.

Voor fans van de kleinste metereologische details valt er genoeg te vinden in de nieuwe weersvoorspellingen. Zo kan Google je vertellen wat het dauwpunt is, hoeveel minuten daglicht er nog aan zitten te komen en wat de verwachte UV-index is tot tien dagen in de toekomst.

Weersvoorspellingen bekijken in Google Now

Vanzelfsprekend kun je ook de weersvoorspellingen voor andere steden bekijken, door ‘weer’ plus een plaatsnaam in te vullen. De voorspellingen zijn ook terug te vinden in je Google Now-overzicht. Als je je homeknop enkele seconden ingedrukt houdt verschijnt dat overzicht in beeld. Er is geen extra app vereist om al deze informatie in te zien, alles is direct vanuit de Google-app te vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu