Google rolt spambeveiliging uit voor Nexus-toestellen

Thomas Haenen
26 juli 2016, 9:23
2 min leestijd
Google rolt spambeveiliging uit voor Nexus-toestellen

Google gaat gebruikers beschermen tegen malafide bellers en andere ongure figuren met spambeveiliging voor Android. De feature wordt voorlopig alleen uitgerold voor Nexus-toestellen en Android One-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Google spambeveiliging

Spambeveiliging zal standaard ingeschakeld worden op elk Android-toestel dat over de feature beschikt. Wordt je vervolgens gebeld door iemand die niet in je contactenlijst staat, of een bedrijf of organisatie dat volgens de gegevens van Google vaker rare telefoontjes pleegt, dan verschijnt er een duidelijke waarschuwing in beeld. ‘Vermoedelijke spambeller’ zal onder het telefoonnummer getoond worden.

Google spambeveiliging

Malafide bellers komen de laatste jaren steeds vaker voor. Grote groepen Nederlanders worden door onbekende nummers gebeld. Soms gaat het om mensen die zich voordoen als medewerker van Microsoft, Apple of een bank, om zo je persoonlijke gegevens af te troggelen. Andere keer wordt je gesprek doorgeleid naar een buitenlands nummer om je op hoge kosten te jagen.

Het is onbekend hoe Google precies beslist wanneer een nummer als spambeller wordt gemarkeerd. Gebruikers kunnen eventueel zelf nog nummers als spam markeren, door bij de Telefoon-app ‘Recente oproepen’ te openen. Vervolgens selecteer je de oproep die je als spam wil markeren, selecteer je ‘Blokkeren/spam melden’ en kies je voor één of beide opties.

Google spambeveiliging downloaden

De Google spambeveiliging rolt direct uit voor Nexus-toestellen zoals de Nexus 6P en 5X. Ook Android One-smartphones als de General Mobile GM5 Plus zullen op korte termijn van spambescherming voorzien worden. De nieuwe functie is een onderdeel van Google’s Telefoon-app. Veel fabrikanten leveren een eigen telefoon-app mee, waardoor lang niet alle toestellen over de functie zullen beschikken.

Gebruikers kunnen de functie desgewenst ook weer uitschakelen. Dat doe je door in de Telefoon-app de opties te openen. Kies vervolgens voor ‘Beller-ID en spambeveiliging’, en zet de functie uit. Op een later moment kun je de feature op dezelfde plek weer aan zetten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu