Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo waarschuwt Google Chrome voor misleidende downloadknoppen

Redactie
4 februari 2016, 10:15
1 min leestijd
Zo waarschuwt Google Chrome voor misleidende downloadknoppen

Google gaat in zijn Chrome-browser beter waarschuwen voor bedrieglijke websites. Voortaan krijg je een melding als je sites bezoekt  met  misleidende reclame of downloadlinks die proberen je persoonlijke data te stelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Safe Browsing uitgebreid

Dat laat Google weten in een blogpost. Wanneer Google ingebedde  content zoals een advertentie aantreft, die zich voordoet als een downloadlink maar eigenlijk persoonlijke informatie steelt, dan krijg je een eerst een pagina te zien met een boodschap die waarschuwt voor misleidende content. De waarschuwing is onderdeel van het Google Safe Browsing  programma, dat afgelopen november een update kreeg om listige  downloadknoppen en  phishing tegen te  gaan.

Google Safe Browsing

Bovenstaande knalrode melding verschijnt als je  een website probeert te bezoeken met content die niet in de haak is. Denk aan sites die zich voordoen als bank of overheid, of pagina’s die je proberen te verleiden om je wachtwoord op te geven of een telefoonnummer te bellen.  Tevens wordt gewaarschuwd voor  advertenties die lijken op echte downloadknoppen, maar in werkelijkheid gebruikt worden om malware op je apparaat  te installeren.

De waarschuwing meldt  dat kwaadwillenden op een  website je kunnen misleiden om iets gevaarlijks te doen, zoals het installeren van software of het stelen  van je persoonlijke informatie. Je kunt er vervolgens voor kiezen om een rapport van de  bedreiging naar Google te sturen en terug te gaan naar de pagina waar je vandaan komt. Google Chrome waarschuwde eerder al voor websites die malware bevatten of gebruikmaken van een verlopen beveiligingscertificaat.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu