De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google scherpt eisen Play Store aan, strengere controle op apps

Redactie
2 augustus 2012, 10:34
1 min leestijd

Google heeft de voorwaarden van de Play Store aangescherpt om meer controle over en veiligheid in de app-winkel te krijgen. Dit blijkt uit de nieuwe voorwaarden voor ontwikkelaars die het bedrijf heeft gepubliceerd. Google gaat voortaan strenger handelen wanneer een advertentie, app-titel, pictogram of betaling niet aan hun eisen voldoet. Als de ontwikkelaar niet aan de eisen van Google wil voldoen, wordt de app direct uit de Play Store verwijderd.

Google gaat met name letten op apps zie andere apps na-apen, wat vaak bij populaire games als Angry Birds en Fruit Ninja gebeurt. Daarnaast mag een app geen advertenties meer bevatten die per se aangeklikt moeten worden om de app te laten werken en mag de ontwikkelaar ook niet meer eisen dat de gebruiker zijn persoonlijke gegevens invult.

Lees verder na de advertentie.

Ook de in-game aankopen of app-aankopen mogen voortaan alleen via Google verlopen. Een ander interessant punt in de nieuwe voorwaarden is het verbieden van kwaadaardige software en het strenger controleren op spam, maar dat heeft malafide Android-ontwikkelaars er niet van weerhouden om het wél te doen. Of de Google Play Store een veiligere downloadplek wordt, valt nog te bezien. Een eerste (of zoveelste) stap is in ieder geval gezet.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu