Google schrapt developer-conferentie in China
Wouter Nijsen

Google ChinaHet botert al langere tijd niet tussen Google en de Chinese overheid. Zo beschuldigt Google China van internet-cencuur en zijn er meerdere pogingen gedaan om Google te hacken. Het conflict liep op een gegeven moment zelfs dusdanig hoog op dat Google in januari van dit jaar dreigde zich helemaal terug te trekken uit China.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Nieuwste hoofdstuk in de Chinese Google-affaire is dat een developer-conferentie door Google is afgezegd. Het was de bedoeling om tijdens dit event de Google Nexus One en Android officieel in China te presenteren. De overige Google-evenementen in HongKong en Taiwan gaan overigens wel gewoon door.

Het conflict tussen Google en de Chinese overheid dreigt echter meer slachtoffers te maken. Uiteraard maken de Chinese medewerkers van de zoekgigant zich zorgen om hun baan, maar ook toestelfabrikanten die plannen hadden om Android-telefoons in China’s groeimarkt te gaan verkopen zien zich genoodzaakt dit eerst uit te stellen, waardoor omzetverwachtingen zullen achterblijven. Ontwikkelaars in China zien hun kansen om applicaties op de markt te brengen in een rap tempo afnemen. Het China-Google conflict is duidelijk nog niet ten einde.

Via: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.