Google schrapt opt-out-mogelijkheid voor gebruik privégevegevens

Redactie
25 januari 2012, 14:28
1 min leestijd
Google schrapt opt-out-mogelijkheid voor gebruik privégevegevens
Google schrapt opt-out-mogelijkheid voor gebruik privégevegevens

Google heeft een beleidswijziging aangekondigd die verstrekkende gevolgen kan hebben voor het gebruik van Android. Vanaf 1 maart gaat de zoekgigant de gebruikersvoorwaarden van meer dan zestig van haar diensten zoals Gmail, Google Agenda en YouTube combineren tot één algemeen document. Dat betekent ook dat de gegevens van de gebruikers bij alle diensten gebruikt mogen worden. In de nieuwe ‘privacy policy’ ontbreekt echter de mogelijkheid om je hiervoor af te melden.

Door het combineren van de gebruikersdata van de verschillende Google-diensten zou de zoekgigant betere informatie kunnen verstrekken. Zo zou je wakker gemaakt kunnen worden als blijkt dat in Google Agenda een belangrijke vergadering staat terwijl je volgens je GPS-locatie nog in bed ligt. Ook kan Google advertenties beter op je afstemmen. Ook de gegevens op je Android-telefoon maken deel uit van de gebruikersdata die ook voor andere Google-diensten gebruikt kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft ook een filmpje gemaakt om de nieuwe privacywoorden uit te leggen. Het zou de bedoeling van Google zijn om meer duidelijk voor de eindgebruiker te verschaffen. Veel Google-gebruikers reageren verrast op het ontbreken van de opt-out-mogelijkheid. Het zou in strijd zijn met Google’s bedrijfsmotto: ‘Don’t be evil’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu