De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google schrapt plannen voor eigen zelfrijdende auto’

Thomas Haenen
13 december 2016, 10:28
2 min leestijd
‘Google schrapt plannen voor eigen zelfrijdende auto’

Een zelfrijdende auto die volledig door Google ontwikkeld is zit er voorlopig niet in. Het bedrijf zou zijn plannen geschrapt hebben.

Lees verder na de advertentie.

Google schrapt zelfrijdende auto’s

In plaats daarvan gaat Google een samenwerking aankondigen met bestaande fabrikanten, zo claimt The Information. Chauffeur, de divisie die binnen Google verantwoordelijk is voor het zelfrijdende-auto-project, zou actief op zoek zijn naar andere fabrikanten om mee samen te werken. Begin dit jaar werd al een partnerschap met Fiat Chrysler aangekondigd en de komende maanden zullen meer fabrikanten volgen.

Google dataverzoeken

Het oorspronkelijke plan van Chauffeur was om zelf de auto te ontwikkelen en produceren. Daarbij zou het traditionele design van een auto overhoop gehaald worden. De divisie was van plan het gas- en rempedaal én het stuur uit de auto te halen. Consumenten zouden niet eens de keuze krijgen om zelf te rijden in dit model; de auto’s zouden altijd zelfrijdend zijn.

Larry Page en Ruth Porat, respectievelijk de CEO en CFO bij moederbedrijf Alphabet, vonden dat echter een te radicale stap. Volgens bronnen die The Information sprak vonden de topman en topvrouw dat niet praktisch genoeg, waardor deze plannen nu geschrapt worden.

In plaats daarvan gaat het bedrijf nu dus de samenwerking aan met andere fabrikanten. Dat betekent waarschijnlijk auto’s voorzien van traditionelere ontwerpen, mét een stuur, maar ook met de slimme zelfrijdende software die al geruime tijd getest wordt door Google.

Alternatief voor Uber

De bronnen geven daarnaast aan dat Google nog altijd veel vertrouwen heeft in de toekomst van zelfrijdende auto’s. Het bedrijf zou voor het einde van 2017 een zelfrijdende taxidienst willen lanceren, als concurrent voor onder andere Uber. Daarmee zou je via een app op elk moment een zelfrijdende auto kunnen bestellen die je naar je bestemming brengt.

Google organiseert later vandaag een evenement waar het aankondigingen rondom zijn zelfrijdende auto’s zegt te doen. Daar zal het bedrijf zijn plannen voor de technologie voor de komende tijd officieel ontvouwen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu